Jandarmii vâlceni, previn și informează pe cărări de munte

13 Iul 2020

Măsurile de relaxare din ultima perioadă au determinat tot mai mulţi cetăţeni să îşi petreacă vacanţele sau weekend-urile în aer liber la munte, departe de agitaţia din oraşe. Astfel că, pe tot parcursul weekend-ului trecut, jandarmii montani s-au mobilizat şi au luat la pas traseele montane, staţiunile din Călimăneşti-Căciulata, Voineasa şi Băile Olăneşti, într-o serie de acţiuni de informare şi îndrumare a turiştilor.

Jandarmii au purtat discuţii libere cu turiştii, referitoare la respectarea unor reguli de bază în ceea ce privesc măsurile de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-COV 2, respectiv a unor reguli de bază atunci când se află în natură: să nu aprindă focul în zone neamenajate sau în imediata apropierea pădurii, să respecte regulile privitoare la traseele montane, să nu se abată de la acestea şi să nu lase în urma lor resturi menajere, care pot dăuna mediului înconjurător.

De asemenea, jandarmii montani au pus în vedere turiştilor respectarea Legii nr. 54 din 19 martie 2012, privind desfăşurarea activităţilor de picnic, cu scopul prevenirii, reducerii şi eliminării impactului negativ asupra mediului, asupra stãrii de sãnãtate a populaţiei, generat de practicarea inadecvatã a acestor tipuri de activităţi.

,, Ne plac aceste tipuri de acţiuni în care putem să comunicăm şi să sfătuim turiştii, iar de cele mai multe ori avem un feed-back pozitiv din partea lor. Turiştii înţeleg că suntem acolo în sprijinul lor şi nu vrem să le stricăm ,,petrecerea,, , a declarat unul din jandarmii vâlceni.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...