Andrei Gheorghiu și Alianța USR PLUS pun accentul pe parteneriate

11 Iul 2020

"Dezvoltarea locală presupune ieșirea din încleștarea administrativă si economică în care este ținut acum Râmnicu Vâlcea. Unul dintre pilonii de dezvoltare ai municipiului il reprezintă parteneriatele.

Parteneriatul între autorități locale, județene, regionale și naționale ne poate conduce nu doar la soluții punctuale la probleme mici și pe termen scurt, ci la o valorificare a oportunităților ce depășește limitele unui municipiu, cu scopul de a deveni un adevărat pol de dezvoltare regională, fie că vorbim de mari proiecte de infrastructură sau rețele de utilități, cât și de ce putem noi oferi pe plan local.

Parteneriate – fără conexiuni la nivel local, național și european, cu o varietate de actori, administrația publică nu va putea identifica cele mai bune soluții la problemele cu care se confruntă cetățenii vâlceni.

Aici ne referim și la tot ce include democrația participativă.

● Dialogul cu asociațiile de cetățeni/de proprietari/de locatari, sindicate, patronate, cluburi, organizații neguvernamentale, mișcări civice, fundații, furnizori de cultură etc. și este esențial în identificarea problemelor comunității locale și în găsirea celor mai eficiente soluții. Dezvoltarea și derularea de proiecte concrete împreună cu aceștia este calea cea mai sigură spre o rezolvarea armonioasă și pe bază de colaborare a problemelor locale.

● Dialogul cu mediul de afaceri, motorul dezvoltării economice, în care vedem un partener pe termen lung, pentru care să oferim și de la care să primim soluții, în cadrul unui schimb de idei constructiv. Participarea împreună în proiecte de dezvoltare ne dorim să devină o obișnuință, nu o excepție doar pentru prieteni, să contribuim fiecare cu resursele pe care le avem la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor orașului.

Colaborarea și consultarea tuturor entităților va aduce avantaje pentru toți cei implicați și va crea o fundație solidă pentru a construi în viitor în orașul nostru". Andrei Gheorghiu,  candidatul Alianței USR-PLUS pentru Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...