VÂLCEA: Acțiuni de prevenire și limitare a infectării cu virusul SARS COV 2, în zonele aglomerate

În vederea prevenirii răspândirii și limitării infectării cu virusul SARS COV 2, sub autoritatea Instituției Prefectului, în perioada 03-05 iulie a.c., polițiști, jandarmi, polițiști locali, militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și Direcției de Sănătate Publică vor verifica respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Astfel, se vor desfășura activități de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase și ștranduri.

Totodată, printre prioritățile echipelor de verificare vor fi și mijloacele de transport în comun.

De la începutul acțiunii și până în această dimineață, la nivelul județului Vâlcea au fost verificate 163 de societăți comerciale.

Au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

De asemenea, au fost aplicate și 160 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 și 14 la Legea 61/1991.

Acțiunile de acest gen continuă în acest week-end. Peste 130 de efective vor acționa zilnic pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. 

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acest tip de misiuni vor fi desfășurate permanent în această perioadă pentru a proteja oamenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...