DSP VÂLCEA: Două noi cazuri de coronavirus

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județul Vâlcea, la data de 3 iulie, se prezintă astfel: 7 persoane în carantină instituționalizată, 1.198 persoane aflate în autoizolare la domiciliu și șapte persoane diagnosticate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 internate în prezent în unități spitalicești din județ.

Totodată, până în acest moment, 41 dintre persoanele diagnosticate în județ cu noul coronavirus au fost declarate vindecate și externate, cinci au decedat, iar alte două persoanese află internate în spitale din alte județe.

De la ultima informare de presă, au fost înregistrate două cazuri noi de infectare cuvirusul SARS-COV-2, fiind vorba de două persoane cu stare momentan stabilă internate într-o unitate sanitară din județ. Una din persoane a suferit o intervenție chirurgicală de curând într-o unitate sanitară din alt județ unde au fost identificate persoane cu rezultat pozitiv la testarea SARS-CoV-2. În ambele cazuri, la debutul simptomatologiei COVID-19, persoanele s-au prezentat la o unitate sanitară din județ unde au fost internate și unde li s-au recoltat probe învederea testării SARS-CoV-2. Rezultatul probelor a fost pozitiv în ambele cazuri.

De asemenea, în această săptămână, în unitățile dedicate din județ au fost aduse șapte persoane diagnosticate pozitiv dintr-un județ limitrof. Două dintre persoanele transferate la Vâlcea se află internate în prezent în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, iar oa treia persoană, care se afla internată tot la ATI, a decedat în cursul nopții trecute.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul județului Vâlcea continuă să acționeze integrat pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19, în ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii vâlceni verificând peste 1.400 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă. În urma acestor verificări, a fost aplicată o sancțiune pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea și cinci sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, valoarea totală a acestor sancțiuni fiind de 2.000 de lei.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...