FOTO: Scafandrii valceni ajuta la cautarea unei fetițe căzute în râul Cibin

În data de 23 iunie a.c., în jurul orei 18:30, pompierii militari sibieni au fost solicitați să intervină de urgență în cazul unui copil de cca 5 ani, căzut accidental în râul Cibin, în zona străzii Orzului, în timp ce se juca cu alți copii în apropierea casei.

În cel mai scurt timp la fața locului s-au mobilizat două autospeciale de stingere, barca de salvare pneumatică și un echipaj SMURD precum și peste 20 de pompieri militari.

Forțele #ISUSibiu au desfășurat acțiunea de căutare mai bine de trei ore până la lăsarea serii, când acestea s-au retras din cauza condițiilor de vizibilitate redusă.

Căutările au fost reluate în această dimineață începând cu ora 6:00 cu două bărci pneumatice și continuă până în momentul de față.

Având în vedere faptul că, în ultima perioadă s-a acumulat o cantitate mare de precipitații care a condus la creșterea consistentă a debitelor râurilor de pe raza județului Sibiu, recomandăm cetățenilor adoptarea un comportament prudent în apropierea râurilor și afluenților acestora.

Pentru prevenirea situațiilor care pot pune în pericol viața, recomandăm populației să respecte următoarele măsuri:

❗Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul;
❗Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată;
❗ În cazul în care sunteți surprinși de viitură, urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare;
❗Acordați o atenție deosebită supravegherii copiilor dacă locuiți în zonele apropiate râurilor și adoptați un comportament preventiv.

Pentru mai multe informații utile despre modul de comportare în cazul unei inundații accesați portalul https://fiipregatit.ro/ghid/inundatie/ sau descărcați aplicația DSU din Google Play Store și AppStore.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...