Percheziții în Vâlcea. Au vândut, prin fraudă informatică, parfumuri false

Marți, 23 iunie 2020, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Mehedinţi au efectuat 7 percheziţii domiciliare pe raza municipiului București, municipiului Timișoara, judeţul Timiş și a orașului Băbeni, judeţul Vâlcea, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, format din 9 persoane, care, prin fraudă informatică, a pus în circulație produse contrafăcute (parfumuri) purtând mărci identice sau similare cu alte mărci înregistrate.

În fapt, s-a reținut că, în perioada 2013 și până în prezent, prin intermediul grupului infracțional s-au valorificat pe teritoriul național parfumuri contrafăcute provenite din Turcia, în valoare de peste 4.000.000 lei, fiind utilizate în acest scop mai multe site-uri web de profil.
De asemenea, în vederea punerii în circulație a parfumurilor contrafăcute, gruparea infracțională a deschis conturi și pe 3 platforme de comerț online.
În conținutul acestor site-uri au fost publicate date nereale care atestă calitatea și originalitatea produselor comercializate.
Totodată, pentru a da o aparență de legalitate și un plus de credibilitate activității desfășurate, a fost înființată şi o societate comercială, având ca obiect de activitate „comerțul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet”, însă operațiunile de aprovizionare și livrare a produselor contrafăcute s-a desfășurat exclusiv prin intermediul unei firme curierat, iar operațiunile de încasare a contravalorii parfumurilor contrafăcute s-a realizat prin conturile unor persoane fizice interpuse.
Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare, la 3 dintre membrii grupării infracționale au fost depistate importante cantități de produse contrafăcute, respectiv parfumuri purtând mărci identice sau similare cu alte mărci înregistrate, precum şi diverse sume de bani şi carduri bancare.
Astfel, la inculpatul B.S.I. au fost identificate 3948 parfumuri, la inculpatul D.I., au fost identificate 239 parfumuri, iar la inculpatul F.C.C. au fost identificate 1242 parfumuri şi 757 mostre parfum, toate acestea fiind contrafăcute însă purtând o marcă identică sau similară cu alte mărci înregistrate pentru produse identice ori similare. De asemenea au mai fost ridicate şi sumele de 2.400 de euro, 10.500 lei, o plantă de cannabis, precum și holograme, etichete, coduri de bare, carduri bancare, facturi și diferite înscrisuri.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova, BCCO Timişoara, SCCO Vâlcea, precum şi al luptătorilor din cadrul SAS – IPJ Vâlcea și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile “Glad Voievod” din Timişoara.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...