DSP VÂLCEA: Un nou caz de persoană infectată cu virusul SARS-COV-2

23 Iun 2020

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județul Vâlcea, la data de 23 iunie, se prezintă astfel: 30 de persoane în carantină instituționalizată, 2.010 persoane aflate în autoizolare la domiciliu și nouă persoane diagnosticate pozitiv cuvirusul SARS-CoV-2 internate în prezent în unități spitalicești din județ.

De la ultima informare de presă, s-a înregistrat un caz nou de infecție cu SARS-CoV-2, fiind vorba de o persoană care în momentul de față este internată într-o unitatesanitară din alt judet, cu o formă ușoară de boală. Direcția de Sănătate Publică Vâlcea ademarat deja ancheta epidemiologică în acest caz, a stabilit contacții apropiați ai persoanei diagnosticată pozitiv și a dispus măsuri în vederea prevenirii răspândirii infecției.

De asemenea, 32 dintre persoanele confirmate până acum în județ cu noul coronavirus au fost declarate vindecate și externate, cinci au decedat, iar o persoană se află internată într-un spital din alt județ.

"Facem precizarea că lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor decarantină/izolare a fost actualizată ieri de către Comitetul Național pentru Situații deUrgență, astfel că, începând de astăzi, sunt exceptate de la carantină/izolare și persoaneleasimptomatice care sosesc în România din Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriuleuropean al Franței (Franța metropolitană).

Reamintim că persoanele care vin în țară dinstate care nu se regăsesc pe lista respectivă au în continuare obligația izolării la domiciliu sau a carantinării instituționalizate (la cerere) chiar dacă tranzitează țări care sunt exceptate" ne transmit reprezentanții DSP Vâlcea. 

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...