Vaideeni, localitate grav afectată de calamităţi, nu a primit fonduri nici măcar pentru persoanele cu handicap

22 Iun 2020
În ultimii ani, din cauza calamităţilor şi a faptului că Guvernul nu a intervenit la timp, localitatea Vaideeni a înregistrat pagube ce depăşesc 16 milioane de euro. Este vorba, în mare parte, de drumuri şi poduri distruse de viituri. Pentru a reface infrastructura afectată, comunitatea locală spera să beneficieze de sprijin în special de la Guvernul României, dar mâna de ajutor pe care o aştepta nu a venit.
Până în toamna anului trecut, comuna Vaideeni a primit în jur de 8 % din fondurile necesare, iar după aceea nu a mai primit nimic. Deputatul Dumitru Lovin i-a semnalat această situaţie actualului premier şi speră să se ia măsuri cât mai urgent.
„Guvernul are ocazia să-şi arate bunele intenţii, dacă într-adevăr le are. Autorităţile locale au întocmit şi depus documentaţii la mai multe ministere şi instituţii ce funcţionează sub autoritatea acestora, solicitând finanţare pentru obiective extrem de importante. Fără succes, însă, până acum. Anul trecut, pe umerii primăriei, a fost lăsată chiar şi responsabilitatea achitării indemnizaţiilor persoanelor cu handicap şi drepturilor însoţitorilor acestora. Există pericolul foarte mare ca, de luna viitoare, administraţia publică locală să rămână fără bani de salarii! Cu un buget mult mai mic decât cel de anul trecut şi fără sume corespunzătoare alocate pentru echilibrarea bugetului local, nici nu este de mirare! Drama şi mai mare este că Vaideeni este un doar exemplu.
La ora actuală, peste 60 % dintre primăriile din Vâlcea se află în aceeaşi situaţie. Guvernarea extraordinară cu care se laudă liberalii nu se vede la Vâlcea şi sunt convins că situaţia este la fel şi în celelalte judeţe! Peste tot, vedem doar sărăcia şi lipsa perspectivelor, pentru că, din cauza bâjbâielilor actualei Puteri, nu ştim la ce să ne aşteptăm mâine sau poimâine!”, a detaliat deputatul Dumitru Lovin.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...