VREME EXTREMĂ! Vâlcea, afectată de inundațiile abundente

Meteorologii au emis zilele trecute o avertizare de ploi torenţiale, descărcări electrice şi grindină pentru mai multe judeţe ale ţării, printre care și Vâlcea. Având în vedere prognozele hidrometeorologice, emise la nivelul județului Vâlcea care vizează manifestarea fenomenelor de vreme rea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență General Magheru al județului Vâlcea a dispus suplimentarea rezervelor de personal prin activarea Grupei Operative. Măsura vizează eficientizarea misiunilor de sprijin pentru comunitățile afectate, precum și a autorităților administrației publice locale.
Astfel, încă de duminică, în județul Vâlcea, a fost activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției unde se regăsesc reprezentanții tuturor instituțiilor abilitate în gestionarea inundațiilor.
”În urma întâlnirii de lucru, s-au dispus măsuri pentru monitorizarea cursurilor de apă și pregătirea tehnicii specifice de intervenție în astfel de situații, astfel încât acțiunile de limitare și înlăturare a efectelor să fie optim acoperite.
Pe timpul nopții, în urma precipitațiilor abundente, pompierii militari au acționat pentru evacuarea apei provenită din precipitații în șase gospodării din localitatea Berbești (cinci beciuri, 4 anexe gospodărești și un spațiu comercial), și o evacuare de animale și bunuri în localitatea Sinești în urma ieșirii din matcă a râului Olteț.
De asemenea, membrii SVSU au acționat pentru evacuarea apei provenită din precipitații în localitățile Daesti (1), Bunesti (1), Vaideeni (1), Mateesti (2) și Alunu (2).
În ultimele 48 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 28 de situaţii de urgenţă.
Echipajele au intervenit pentru: 16 traumatisme, două accidente rutiere, și 10 diverse afecțiuni medicale. După acordarea primului ajutor calificat, pacienţii au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare”, se arată într-un comunicat al ISU Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...