377 de copii din Bujoreni care au ales școala, premiați de Arhiepiscopia Râmnicului și de World Vision România

25 Mai 2020
377 de copii din comuna Bujoreni, care au fost cooptați pentru derularea activităților educaționale în cadrul proiectului „Alege Școala – o șansă pentru viitor!”, au primit daruri miercuri, 20 mai.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, și sub coordonarea părintelui Cristian Bănuță, consilier eparhial al Sectorului Învățământ și Activități cu tineretul, 377 de copii din comuna Bujoreni au fost premiați pentru participarea la activitățile educaționale derulate în cadrul proiectului „Alege Școala – o șansă pentru viitor!”. La manifestarea festivă, alături de copii au fost cadrele didactice de la unitățile de învățământ din comuna Bujoreni și formatori din cadrul Patriarhiei Române. Premiile au constat în articole vestimentare sportive, pantofi sport și dulciuri.
„Întâlnirea cu copiii a fost un moment extrem de emoționant, pentru că nimic nu poate fi mai frumos și mai de prețuit decât bucuria pe care o răspândește un copil fericit, o bucurie care vine din lucruri mărunte. Acești copii ne încântă nu numai cu zâmbetul lor sincer și modul în care se bucură de lucruri mărunte, ci și cu dorința lor de a se implica în activitățile derulate în cadrul proiectului «Alege Școala – o șansă pentru viitor!». De aceea, pentru continuarea firească a procesului de învățare, copiii realizează activități online în această perioadă prin intermediul grupurilor de WhatsApp. Toate aceste activități din cadrul proiectului au rolul de a dezvolta abilitățile, de a preveni abandonul școlar și de a învăța cât de important este să dăruiești, să ajuți și să faci fapte bune”, a precizat diaconul Cristian Balaci, coordonatorul activităților educaționale ale proiectului „Alege Școala – o șansă pentru viitor!” în comuna Bujoreni.
Manifestări festive vor mai avea loc în alte comune vâlcene în care este implementat proiectul „Alege Școala – o șansă pentru viitor!”, și anume comunele Mihăești (226 copii), Drăgoești (102 copii) și Dănicei (69 copii).
Proiectul „Alege Școala – o șansă pentru viitor!” este derulat de Arhiepiscopia Râmnicului ca urmare a parteneriatului încheiat între Patriarhia Română și World Vision România.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...