Virgil Pârvulescu anunță falimentul CET Govora! Nu au plătit certificatele de mediu

23 Mai 2020

 

Virgil Pârvulescu, candidatul PNL la Primăria Râmnicu Vâlcea și director al AJFP Vâlcea, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că CET Govora va intra în faliment. Conform lui Pârvulescu, CET Govora nu are bani să plătească certificatele CO2, iar termenul de plată a expirat în data de 30 aprilie 2020. Este vorba de zeci de milioane de euro, ar fi trebuit plătite până la sfârșirul lunii aprilie. Așadar, după expirarea stării de slertă, în data de 15 iunie a.a.c Fondul de Mediu va solicita falimentul CET Govora.

”Vreau să vă spun că CET Govora, într-o perioadă foarte scurtă de timp, va trece la faza a doua a insolvenței și anume falimentul. Nu au resursele financiare pentru a continua activitatea, iar plata certificatelor CO2 nu poate fi efectuată.

De aceea, administratorul judiciar, care în curând va deveni lichidator, a propus spre înstrăinare, 3 obiective din cadrul patrimoniului CET Govora: stația 11o KVA, racordul de gaze și secția chimică și pavilionul administrativ cu terenurile aferente.

Aceste bunuri au fost propuse spre a fi scoase la vânzare, sprea fi achiziționate de administrația publică locală cu suma de 8,4 milioane euro. Termenul a fost 30 aprilie, nici Primăria, nici CJ Vâlcea nu s-au arătat interesate.

Primăria Râmnicu Vâlcea trebuie să cumpere aceste trei obiectove pentru a asigura termoficarea orașului în viitor. Această centrală în cogenerare este singura soluție. Pentru ea, nu trebuie să achiziționăm certificate CO2, care înseamnă costuri nejusitificate”, a declarat liberalul Virgil Pârvulescu .

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...