Deputatul Vasile Cocoș despre moțiunea simplă în Parlament împotriva ministrului Educației

Grupul Parlamentar Pro Europa a anunţat în plenul Camerei Deputaţilor, că depune o moţiune de cenzură împotriva ministrului Educaţiei, Monica Anisie. Moţiunea va fi susţinută şi de deputaţii PSD.
Deputatul PSD Vasile Cocoș este de părere că haosul provocat în învățământ de de ministrul liberal Monica Anisie trebuie să înceteze: ”Moțiunea se numește ”Pas cu pas, am ajuns în colaps educaţional, PNL a creat o Românie needucată" și solicităm demiterea imediată a ministrului Educației. În această criză, provocată de pandemia COVID-19 am văzut cu toții că învățământul nu este gratuit în România. În această perioadă, pentru jumătate dintre elevi nu a fost asigurat dreptul la educație. Grav, foarte grav! Bătaia de joc la adresa profesorilor și elevilor aceste țări trebuie să înceteze”, susține deputatul Vasile Cocoș.

Conform legii, moțiunea simplă este doar consultativă, nu atrage juridic eliberarea din funcție a ministrului dacă respectiva moțiunea trece de votul parlamentarilor.
Spre deosebire de moţiunea de cenzură care conduce la căderea Guvernului, moţiunea simplă are ca efect doar adresarea unui advertisment politic cu scopul de a remedia o situaţie eronată fără a creea de partea Guvernului obligaţia de a o respecta.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...