Fostul ministru al TS, senatorul vâlcean Bogdan Matei vrea alocații de stat pentru sportivii de perfomanță

19 Mai 2020
Senatorul PSD, Bogdan Matei, susține sportul de performanță. Încă de la prima sa zi de mandat în fruntea Ministerului Sportului, dar și acum, din banca Opoziției, senatorul Bogdan Matei a fost alături de sportivii care realizează performanțe uimitoare. În acest sens, Bogdan Matei a răspuns afirmativ solicitării doamnei Beatrice Mercado de la Asociaţia Junior Sport din Bucureşti și a depus în Senatul României un proiect de lege care prevede plata unor alocații de stat pentru sportivii de performanță.
“S-A DEPUS, LA SENAT, PROIECTUL DE LEGE PRIVIND ALOCAȚIILE DE STAT PENTRU COPIII SPORTIVI DE PERFORMANȚĂ!!!
Un mare pas spre împlinirea acestui vis!!
Cred că toată lumea de pe aici îmi știe vorba…”minunile se întâmplă sau râmân doar minuni”… Cu mare emoție recunosc, acum, că acest gând/dorință este o minune… întâmplată.
Iar filmul evenimentelor s-a precipitat ireal de rapid…
Pe 20 aprilie a încolțit în mintea mea această idee și am făcut această postare:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3353419978019705&id=100000552080026
Pe 21 aprilie primesc invitația de la Bogdan Constantin Matei, senator și fost ministru al tineretului și sportului, pentru a ne întâlni și a purta un dialog pe marginea acestei idei.
Pe 22 aprilie are loc întâlnirea cu domnia sa și aflu că dorește să inițieze un proiect de lege pe marginea ideii mele!! Nu am vrut să ratez un asemenea moment și l-am rugat pe fostul ministru să-mi acorde un interviu filmat, în care să spună public poziția sa:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3357849947576708&id=100000552080026
Pe 27 aprilie, domnul senator mă invită, din nou, la Senat, unde aflu că proiectul de lege este gata și îmi acordă un interviu în care expune și argumentează acest proiect:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3371112522917117&id=100000552080026
Urmează, timp de câteva zile, dezbaterea publică!
Astăzi, 4 mai, primesc de la domnul senator această foto și precizarea că a depus la Senat proiectul de lege și astfel se demarează procesul legislativ!
Cine mă cunoaște pe aici îmi știe și această… formulare… creată cu… obidă și frustrare… “AUTISM INSTITUȚIONAL”… Însă, de această dată, am avut privilegiul să mă confrunt cu o uimitoare funcționalitate instituțională, situație în care, recunosc, am fost luată prin surpridere. Dar, așa cum v-am promis, eu mereu voi promova atitudinile benefice, indiferent de cine le generează.
Tot respectul domnule senator! În numele societății civile din… poporul sportiv, cum îmi place mie să spun, vă mulțumesc pentru interes (faptul că îmi urmăriți postările înseamnă că vă pasă!!), dar mai ales pentru promtitudinea cu care ați gândit și redactat acest proiect de lege.
Acum un singur lucru mai trebuie să se întâmple. Încă o… minune mai bine zis. Ce anume? DIPLOMAȚIA SPORTIVĂ. UNITATE FĂRĂ INTERESE POLITICE. Sportul este cel mai bun ambasador al planetei. Vom vedea cine și cum…marchează. “Mingea” e în terenul politicienilor. Mai ales că această comunitate…”copiii sportivi de performanță”, nu este una numeroasă, iar suma în sine nu este una devalizatoare de buget, mai ales că sursa din care trebuie oferite aceste alocații este una clară și reală. Însă impactul unei asemenea legi în societatea noastră va fi unul mare și de viitor. Statutul de “copil sportiv de performanță” va crea motivație și pentru alți copii, ca să nu mai vorbim de necesitatea unei susțineri financiare, cât de mică ar fi aceasta.
Doamne Ajută! Să fie într-un ceas bun depunerea proiectului!
EU aștept selfie-ul cu primul tichet de sportiv tipărit!!
Copiii sportivi?! Energia mea vie, dar și misiune asumată!”.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...