RAZIE ÎN VÂLCEA! Amenzi pe bandă rulantă, permise reținute și drogați la volan (FOTO)

Weekend-ul trecut polițiștii Serviciului Rutier au acționat pe drumurile de pe raza județului Vâlcea, cu echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM, pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală.

Pe lângă acestea, au fost utilizate și aparatele etilotest și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În urma activităților desfășurate și a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 122 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea normelor regimului rutier, sancțiuni cu o valoare de peste 57.000 lei, 67 din acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului rutier de viteză.

De asemenea, au fost reținute 33 de permise de conducere, 23 dintre acestea fiind reținute pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru conducerea sub influența alcoolului și 6 pentru alte abateri.

Totodată au fost constatate și 8 infracțiuni le regimul rutier.

Acțiunile de genul vor continua și în perioada următoare.

Exemple:

La data de 15 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control pe Drumul Național 7, pe raza orașului Călimănești, un autoturism condus de un bărbat de 65 de ani, din județul Olt.

În urma testării bărbatului cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării a două probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, iar pe numele lui a fost întocmit un dosar penal.La data de 16 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control pe Drumul Național 64, pe raza localității Stolniceni, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din județul Olt.

În urma testării tânărului cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea a fost testat din punct de vedere al consumului de substanțe psihoactive, rezultatul fiind negativ.

Având în vederea că în autoturism se aflau 3 pasageri și se simțea un miros puternic înțepător, s-a procedat la efectuarea controlului corporal a celor 3 , dar și la controlul habitaclului autoturismului, în interiorul lui fiind descoperit un înveliș de staniol ce conținea mai multe fragmente vegetale, de culoare olive cu miros puternic înțepător specific canabisului.

Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării a două probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, iar pe numele lui a fost întocmit un dosar penal.
La data de 16 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control pe raza municipiului Drăgășani, un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani, din județul Olt.

În urma testării bărbatului cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării a două probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, iar pe numele lui a fost întocmit un dosar penal.La data de 16 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control pe raza comunei Stănești, un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani.

În urma testării bărbatului cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării a două probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, iar pe numele lui a fost întocmit un dosar penal.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...