IMAGINI IMPRESIONANTE! Cimitirele din Râmnicu Vâlcea sunt pline de lumina

18.000 de candele lumineaza in toate cimitirele din Ramnicu Valcea. Initiativa i-a apartinut primarului Mircia Gutau, care, în condițiile în care ramnicenii nu-si pot omagia mortii asa cum se cuvine, din cauza starii de urgenta, a decis sa achizitioneze candelele, care in a aceasta noapte sunt aprise in cimitire.
Angajații Poate Prest si voluntarii s-au ocupat de aprinderea candelelor la locurile de veci din municipiul Râmnicu Vâlcea.

"In condiţiile în care la aceste Sărbători Pascale restricţiile de acces în cimitire vor rămâne în vigoare şi în virtutea tradiţiei creştin-ortodocşilor de a aprinde în noaptea de Înviere o lumânare la mormintele celor dispăruţi, am avut ideea de a aduce o alinare în sufletele celor care nu vor putea face un astfel de gest. Ca urmare, am achiziţionat din fonduri proprii aproape 18.000 de candele ce urmează a fi aprinse la toate mormintele din cele 11 cimitire de pe teritoriul municipiului Râmnicu Vâlcea, astfel încât, în noaptea de Înviere, toate locurile de veci unde se odihnesc rudele râmnicenilor se fie luminate. Vreau să mai adaug că această iniţiativă a primit binecuvântarea ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului", a declarat primarul Mircia Gutau.
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...