OFICIAL: Doi angajați SAJ Vâlcea (soț și soție), testați pentru COVID-19! Se așteaptă rezultatele

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea, la data de 13 aprilie 2020, situația epidemiologică din județul Vâlcea se prezintă astfel:

• 541 persoane aflate în carantină instituționalizată, dintre care 18 au intrat în centrele de carantină din județ în ultimele 24 de ore;
• 11 persoane internate la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea – secția Boli Infecțioase;
• 13 persoane confirmate cu COVID-19 de la debutul pandemiei;
• 4 persoane vindecate și externate

Menționăm că în ultimele 24 de ore au ieșit din carantină instituționalizată 24 de persoane.

Referitor la articolul apărut în spatiul mass-media privind 2 angajați aflați în izolare din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vâlcea, facem următoarele precizari:

• Angajati SAJ Vâlcea (soț și soție pe postul de ambulanțier și îngrijitoare) au avut contact apropiat cu un pacient externat din secția ORL la data de 01.04.2020 (grad de rudenie tată-fiu).
• În data de 06.04.2020, un cadru medical din Spitalul Județean de Urgență Vâlcea – secția ORL a fost diagnosticat pozitiv la testare, ca urmare s-a dispus măsura de izolare la domiciliu pentru toate persoanele contacte, inclusiv persoanele menționate mai sus.
• Din monitorizarea medicului de familie, a rezultat că persoana externată este afebrilă, asimptomatică, cu o stare bună de sănătate până în prezent.
• În data de 12.04.2020, DSP Vâlcea a fost anunțată de către SAJ Vâlcea despre apariția simptomelor (febră) în cazul celor 2 persoane izolate.
• Au fost recoltate probe care momentan sunt în lucru.

Structurile abilitate ale Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul județului Vâlcea au continuat în ultimele 24 de ore acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse de starea de urgență instituită pe teritoriul României pentru prevenirea și combaterea infecției cu noul coronavirus, în urma acestor acțiuni fiind sancționate contravențional 182 de persoane care au încălcat dipozițiile ordonanțelor militare privind restricționarea circulației. Valoarea acestor sancțiuni se ridică la peste 280.000 de lei.

De asemenea, polițiștii vâlceni au continuat și acțiunile de verificare a persoanelor aflate în izolare la domiciliu, din cele 684 de persoane verificate în ultimele 24 de ore, una fiind amendată cu 2.000 de lei, pentru că a părăsit locuința înainte de expirarea celor 14 zile de izolare la domiciliu, dispuse de autorități.

Totodată, ieri, 12 aprilie 2020, jandarmii vâlceni au executat 8 misiuni de transport în care au fost însoțite un număr de 53 de autovehicule.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...