Bărbat din Alunu, DECEDAT în urma infectării cu COVID-19 la Paris: ”A văzut cineva un om bolnav sau un om mort de la Corona? Vă rog frumos să-mi ziceţi şi mie, să nu mor prost”

Un bărbat de 47 de ani din județul Vâlcea a decedat la Paris, după ce se infectase cu virusul COVID-19. El lucra ca șofer de tir în Franța de mai mulți ani.
În urmă cu o lună, când rudele au aflat că nu mai avea de lucru, activitatea restrângându-se şi în domeniul transportatorilor din Franţa din cauza pandemiei, l-au sfătuit să se întoarcă acasă, dar a refuzat, ca să nu-şi pună mama în pericol. Locuia de 17 ani în Paris, unde a lucrat în construcţii, iar ulterior ca şofer de TIR. A fost internat la spitalul din capitala Franţei la începutul lunii aprilie, iar după mai bine de o săptămână de luptă cu boala s-a declarat învins. A lăsat în urmă un băiat şi o fată, o familie îndurerată şi prieteni care-i deplâng dispariţia.

A murit la Paris de Coronavirus
Marian Giurea avea 47 de ani şi se stabilise cu familia în Franţa. Bărbatul s-a stins pe un pat de spital din Paris, la 10 aprilie. Ironia sorţii face că, în urmă cu o lună, bărbatul s-a arătat sceptic în privinţa acestui nou virus. Într-un mesaj pe Facebook, postat în data de 17 martie, acesta întreba: „Bună ziua la toată lumea, am şi eu o întrebare la cine ştie să dea un răspuns. Am văzut că în toată lumea spun că mor milioane de oameni şi sute de milioane sunt bolnavi. Întrebarea mea este: a văzut cineva un om bolnav sau un om mort de la Corona? Vă rog frumos să-mi ziceţi şi mie, să nu mor prost. Vă pup”, spunea vâlceanul acum o lună.
Apoi s-a contaminat cu virusul COVID - 19 şi pe patul de spital a recunoscut: „Nu credeam că e adevărat... Nu mai pot, nu pot să respir, mă dor toate oasele, toată carnea...”.

Convins că este o conspiraţie mondială Pe data de 17 martie, a postat un mesaj pe Facebook legat de suspiciunea sa în privinţa noului coronavirus şi a argumentat în comentarii cum a ajuns la aceste concluzii.

„Eu, dacă mor de Corona, vă zic în vis... Au murit mii de oameni în Italia, oare nu a fost nici măcar un român? Italia e considerată România, unde sunt bolnavii când toţi postau şi rahatul, de ce nu a postat unul că i-a murit cineva drag care a avut Corona... Băi, oameni buni, nu mai suport să văd atâta prostie..”, spunea pe atunci Marian Giurea, într-o serie de comentarii pe Facebook

”Nu credeam că e adevărat cu acest virus”
Potrivit rudelor şi prietenilor, chiar dacă era supraponderal, bărbatul - „un munte de om care nu bea şi nu fuma de mai bine de 15 ani” - „nu a avut nimic în afară de virus”. „Ne-a sunat si ne-a zis: ”Nu credeam că e adevărat cu acest virus... Dar luaţi în serios... Nu mai pot, am febră, nu pot să respir, mă dor toate oasele, toată carnea...”. Şi-a luat la revedere... parcă a presimţit că nu mai scăpa... Da, era gras, dar doctorii din Franţa au zis că nu are nimic: inima bună, totul era ok... Dar uite că nici eu, vă rog să mă credeţi, nu credeam până nu s-a întâmplat cu el... Dar, din păcate, de virus a murit... nu i-a mai rezistat corpul... Era un om de milioane... Nu ştiţi câtă durere e în inimile noastre... nu am dormit de trei zile Era un om foarte bun. Care a ajutat multă lume”, a scris pe Facebook Larisa, care se prezintă rudă cu vâlceanul.
La fel spune şi Remus Radu, care scria în timp ce Marius Giurea încă era pe patul de spital: „Nu l-am auzit să se plângă de vreo durere, nu vorbesc de o boală, un om cu un moral de fier şi cu o putere de luptă cum rar mi-a fost dat să întâlnesc. Acest om... a fost răpus în numai 8 zile de acest virus, Covid-19. Acum este în comă indusă pe un pat de spital din Paris, ducând poate ultima sa bătălie, lupta pentru viaţa lui. Este prietenul meu!”.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...