Consiliul Județean Vâlcea alocă noi fonduri pentru sănătatea vâlcenilor

Joi, 9 aprilie 2020, printr-o platformă online de videoconferință, s-a desfășurat ședința extraordinară a Consiliului Județean Vâlcea.
La propunerea președintelui Constantin Rădulescu, consilierii județeni au aprobat, cu unanimitate de voturi, redistribuirea sumei de 450.000 lei alocată Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, într-o ședință anterioară.
Banii vor fi repartizați astfel: 150.000 lei, pentru achiziționarea a 4 containere modulare; 45.000 lei, contribuția Consiliului Județean Vâlcea, la achiziționarea unui „Echipament complet Analizor Real Time PCR”; 255.000 lei, pentru achiziționarea a două aparate de ventilație mecanică, necesare secției ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea.
Tot astăzi a fost aprobată și alocarea sumei de 500.000 lei, în scopul acoperirii cheltuielilor cu spațiile hoteliere, destinate repausului între ture sau gărzi, pentru personalul din sistemul public sanitar, dar și a sumei de 100.000 lei pentru achiziționarea de materiale sanitare.
Prin votul consilierilor județeni, a fost aprobată predarea către Spitalul Județean de Urgență Vâlcea a imobilului situat în curtea Spitalului nr.2, în vederea utilizării acestuia ca laborator de testare COVID-19.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...