ÎNTREBĂRI ESENȚIALE PENTRU DSP VÂLCEA despre asistenta șefă de la ORL confirmata pozitiv cu COVID-19

 

UPDATE: Informatii oferite de către persoane apropiate din anturajul asistentei arată faptul că aceasta este singura la părinți, nu are niciun frate. Ancheta epidemiologica este in plina desfășurare pentru stabilirea situației de fapt.
 

Pentru a nu ajunge al doilea caz Suceava autoritățile medicale și nu numai din Vâlcea au obligația legală și morală de a răspunde la câteva întrebări esențiale în cazul asistentei șefe de la ORL, confirmată pozitiv cu COVID-19:
• S-a întâlnit sau nu asistenta șefă de la ORL cu fratele ei, recent întors din Anglia?
• Când au fost făcute primele teste la personalul medical din cadrul secției ORL?
• Asistenta confirmată pozitiv a fost și în zona triajului?

În cadrul anchetei epidemiologice care a început deja, aceste întrebări trebuie să-și găsească răspunsul.
Deocamdată, pe marginea acestui prim caz de cadru medical cu Coronavirus, avem o singură opinie oficială. Un comunicat de presă al SJU Vâlcea, în care suntem anunțați că secția ORL a fost deja închisă.

”Din testele efectuate pacientilor suspecti SARS-CoV-2 care s-au prezentat la Spitalul Judetean de Urgenta Valcea in data de 5 aprilie 2020, un singur test este pozitiv. Acesta apartine unui cadru medical, angajat al Spitalului Judetean de Urgenta Valcea – Sectia ORL.
S-au luat imediat toate masurile de protectie, de dezinfectare a spatiilor, de testare a tuturor contactilor din Sectia ORL. Sectia ORL a fost temporar inchisa. Imediat ce vom avea rezultatul testelor va vom comunica.
A fost inceputa si ancheta epidemiologica si datele preliminare indica o transmitere intracomunitara.
Informam populatia judetului Valcea ca luam toate masurile necesare pentru limitarea raspandirii infectiei cu SARS-CoV-2”.

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...