IMPORTANT! Purtarea de măști faciale va deveni obligatorie în toate instituțiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale și în mijloacele de transport din județ

06 Apr 2020
Potrivit Hotărârii nr. 9/06.04.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, începând de mâine, 7 aprilie 2020, purtarea de măști faciale va deveni obligatorie în toate instituțiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale și în mijloacele de transport din județ.

Măsura a fost luată în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusului SARS-CoV-2 și se va aplica în tot județul, inclusiv cetățenilor care se află în tranzit.

Pentru protecția gurii și a nasului sunt acceptate atât măștile improvizate din materiale textile, de unică folosință sau reautilizabile, precum și eșarfele.

Administratorii de spații comerciale sau orice alte spații în care populația are acces, precum și conducătorii instituțiilor publice au obligația de a dispune măsurile necesare prin care să interzică accesul persoanelor care nu sunt protejate.

De asemenea, potrivit aceleiași hotărâri, operatorii de transport local, intrajudețean și interjudețean de persoane, prin curse regulate sau curse speciale, au obligația de a nota datele de identificare (nume, prenume, adresa de domiciliu) ale persoanelor care urcă în autovehicul. Datele colectate vor fi puse, la cerere, la dispoziția Direcției de Sănătate Publică sau a organelor de poliție pentru efectuarea unor eventuale anchete epidemiologice în cazul transmiterii comunitare a virusului SARS-CoV-2.

Totodată, autoritățile administrației publice locale au obligația de a asigura spații special amenajate pentru carantină, în vederea cazării persoanelor care intră pe teritoriul României din zonele afectate de COVID-19.

În cazul în care autoritățile locale sunt în imposibilitatea de a asigura spații special amenajate pentru carantină, autoritățile administrației publice locale vor încheia cu prestatorii de servicii, precum și cu orice alte centre de carantină desemnate la nivel local de către Direcția de Sănătate Publică, contracte de prestări servicii pentru asigurarea tuturor serviciilor aferente carantinei, în condițiile stabilite de H.G. nr. 201/18.03.2020, respectiv H.G. nr. 269/02.04.2020.

În situația epuizării locurilor deja stabilite pentru carantinarea persoanelor care vin din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID-19, se vor face demersuri pentru identificarea și contractarea de noi spații corespunzător amenajate. În cazul refuzului proprietarului/administratorului spațiului respectiv se va procedura la rechiziționarea acestuia, în conformitate cu prevederile legale.

Toate aceste măsuri vor întra în vigoare începând din data de 7 aprilie 2020, ora 08:00.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...