CONFUZIE TOTALĂ în privința amânării ratelor! PNL și PSD se războiesc politic, iar românii sunt confuzi

06 Apr 2020
Amânarea ratelor la credite, o problemă arzătoare pentru majoritatea românilor, este obiect de dispută politică între PNL și PSD, creându-se astfel o confuzie totală în privința amânării ratelor la credite.
Legea iniţiată de PSD, care a trecut și de Senat și de Camera Deputaților, urmând să meargă la promulgare la președintele Iohannis, concurează practiv ordonanța guvernului orban, care este vigoare începând cu data de 30 martie.

BOGDAN MATEI: PSD s-a ținut de cuvânt! Să vedem dacă președintele promulgă legea
„Proiectul propus de PSD pentru amânarea plății ratelor bancare, rambursării creditelor, la cerere, fără niciun cost suplimentar, a fost votat și în Camera Deputaților!
PSD s-a ținut de cuvânt, acum mai rămâne doar ca președintele Iohannis sa promulge legea.
Parlamentarii PSD au reparat prevederea proastă din măsura adoptată de Guvernul PNL, prin care cei care amână creditele trebuiau să plătească dobândă la dobândă, în loc să ajute populația, liberalii îngrășau profitul băncilor.
Plata ratelor către bănci se amână, la cerere, până la 31 decembrie, fără creșterea dobânzilor sau a penalităților.
Practic calendarul de rambursare se decalează, după care este reluat în aceiași termeni ca în prezent, fără costuri suplimentare.
Pot aplica persoanele fizice, PFA-urile, întreprinderile individuale, IMM-urile care nu sunt în insolvență.
Este momentul să gândim măsuri concrete, să fim alături de oameni prin măsuri care să ajute economia, lucru pe care PSD l-a realizat!” – a scris, pe pagina sa de facebook, senatorul vâlcean Bogdan Matei.
„Trăim întru-un haos pe care nimeni nu-l mai poate întelege! Astăzi, Ministerul Sănătații ne dă acest mesaj în condițiile în care toate țările afectate de virus folosesc această masură pentru dezinfectarea străzilor, vezi China! Domnule ministru chiar vă bateți joc de noi, cei care respectăm mesajul #stamacasa, vă bateți joc de primari , președinți de Consilii Județene , funcționari și angajați ce zi lumină au muncit neîntrupt pentru protejarea populației”, a adăugat Matei.
BUICAN: Am atacat la CCR legile populiste scrise de Dăncilă și Andrușcă
”Pe principiul “Fă-te că muncești”, PSD a depus două inițiative legislative scrise pe “genunche”, parcă de Viorica Vasilica Dăncilă și Dănuț Andrușcă. Deși Constituția prezumă o corecta loialitate între Guvern și Parlament, PSD încearcă practic, să împiedice măsurile luate deja de guvern, prin înregistrarea inițiativelor în aceeași zi în care au fost adoptate de guvern. Și fără avizul Consiliului Economic și Social! În graba de a sabota măsurile luate deja de guvern, majoritatea toxica a PSD a trecut aceste proiecte cu tăvălugul, fără dezbatere parlamentară și fără avize de la comisii importante, precum cea juridică sau economică. Celor doua inițiative le lipsesc punctul de vedere al guvernului și impactul socio-economic, juridic și bugetar, deși PSD, partidul populismului, deschide calea unor “facilitati”, care în final, vor fi suportate tot de cetățeni, fie în plata lunară a ratei majorate la bancă, fie în factura mai costisitoare la utilități.
În cazul suspendării ratelor la bănci, măsura propusă nu face diferența între rău platnici și buni platnici, propunerea PSD tratând la fel pe cei cu plata la zi a ratelor și pe cei care nu au plătit de 3 luni. În cazul facilităților fiscale, în care PSD propune amânarea plăților la utilități, în comunicarea publică, populiștii au “uitat” să amintească de măsura acoperirii golului la operatorii de distribuție, din credite, ceea ce înseamnă ca după 3 luni, PSD le face cadou romanilor facturi greu împovărătoare. La fel și în cazul CAS și CASS.
În forma propusă,cele doua proiecte nu sunt doar neserioase, ci și amatoriste și populiste.
Propunerile domnilor Ciolacu, Ponta și ale aliaților de strânsură, întorc România în vremurile epocii de aur a tovarășului Nicolae Ceaușescu, cu efecte devastatoare pentru economia națională și cetățenii români. Populismul și iresponsabilitatea acestor politicieni declanșează o nouă criză, cea economică, care va genera aruncarea economiei în prăpastie și va genera pierderea a sute de mii de locuri de muncă.
Deputații liberali au explicat în cadrul așa ziselor dezbateri parlamentare, neconstituționalitatea adoptării acestor legi populiste și iresponsabile. Cu toate acestea, PSD, Pro România și acum, “oamenii noi” in politica, au votat cot la cot, din perspectivă pur electorală, în contradicție totală cu o economie funcționala, oricum șubrezită de criza pandemică.
Asigurăm cetățenii onesti ai României și mediul financiar că aceste legi toxice nu vor intra în vigoare, că vom raspunde cu responsabilitate la pericolul populismului PSD”, arată președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...