OFICIAL! Ce s-a întâmplat cu femeia din Băbeni, confirmată pozitiv

OFICIAL! Ce s-a întâmplat cu femeia din Băbeni, confirmată pozitiv foto orientativ
Unul dintre cazurile depistate pozitiv în România cu virusul COVID-19 este al unei femei din Vâlcea, care a plecat din Bucureşti spre casă, în judeţul Vâlcea, fiind deja contaminată. Este vorba despre o femeie de 63 de ani din Băbeni, care a fost confirmată pozitiv după ce a îngrijit un bătrân în București.
Femeia a călătorit până în Râmnicu Vâlcea cu un autocar, iar de acolo până la Băbeni, unde locuia, a luat un microbuz. Câteva zile mai târziu a aflat că bătrânul de care a avut grijă în Capitală a fost testat pozitiv la virusul COVID – 19. A doua zi, neştiind exact ce are de făcut, în loc să-şi sune medicul de familie, ori la numărul dedicat celor care vor să afle mai multe despre coronavirus 0800 800 358, să sune la DSP sau pur şi simplu la 112, s-a dus la Primăria din localitatea de domiciliu. Aici, i-a întrebat pe angajaţi ce ar trebui să facă, fiindcă este posibil să fie şi ea contaminată cu virusul COVID – 19. Aceștia au îndreptat-o către medicul de familie, ceea ce a și făcut.
În fine, între timp, femeia și-a mai făcut și cumpărături la marketurile din zonă, a fost și la bancă și la farmacie, însă autoritățile sunt optimiste, după cum reiese dintr-un comunicat de presă, remis redacției noastre de către Instituția Prefectului Vâlcea.

Medicul de familie din localitate era echipat corespunzător

”În urma apariției în mass-media a unui articol privind o persoană diagnosticată pozitiv la infecția cu COVID-19, facem următoarele precizări:
Persoana s-a prezentat în urma întoarcerii din București în Vâlcea, la medicul de familie unde a fost consultată. Menționăm că personalul medical a purtat echipament de protecție standard în momentul efectuării consultului medical.
În urma transmiterii rezultatului testului (pozitiv), s-au făcut recomandări către personalul medical de a rămane în izolare la domiciliu. Întrucât personalul medical este asimptomatic, până în prezent, nu s-au recoltat probe.
Din ancheta epidemiologică efectuată a rezultat faptul că persoana a purtat mască și mănuși în momentul părăsirii domiciliului și nu a avut contacți apropiati (persoana care a avut contact față în față cu un caz de COVID-19 la o distanță mai mică de 2 m și pe o durată de peste 15 minute).
În privința mijloacelor de transport cu care persoana diagnosticată pozitiv a călătorit, conform Hotărârii nr. 5 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, furnizorii publici și privați de transport persoane au obligația de a lua măsuri pentru asigurarea dezinfecției, la finalizarea traseului, a habitaclului mijlocului de transport (bare, suporți de susținere, uși, scaune etc) cu dezinfectanți pe bază de alcool și clor.
Autoritățile publice din localitatea respectivă au realizat dezinfecția scării unde persoana își are domiciliul în mod repetat.
Vă aducem la cunoștință că persoana internată și supravegheată medical are până în acest moment o evoluție favorabilă”, se arată în comunicatul de presă.
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...