Un nou caz înregistrat în Vâlcea! Autoritățile fac apel către cetățeni să respecte distanțarea socială

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.479 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 53 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.
Până astăzi, 4 aprilie, ora 12.00, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.613 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 329 au fost declarate vindecate și externate.
Județul Vâlcea apare în statistica națională cu 9 cazuri, însă în realitate sunt 8. În cel de-al nouălea caz este vorba despre un bărbat, care, deși are domiciliul în Vâlcea, s-a izolat în București.
Astfel, din cele 8 cazuri în total, 6 persoane confirmate pozitiv cu Covid-19 nu se mai află în județul Vâlcea, fiind internate în București și Craiova (unul este vindecat, deci se află la domiciliu).
Ultimele două cazuri au apărut în data de 3 aprilie 2020, femeia de la Băbeni și încă un caz. Ambele persoane se află internate la secția de Boli infecțioase a Spitalului Județean Vâlcea și nu prezintă complicații.
Autoritățile fac apel la cetățeni să respecte deciziile de distanțare socială, să iasă cât mai puțin din casă, iar atunci când o fac să fie echipați corespunzător (mănuși, mască).
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...