OFICIAL: Alte 1.400 de combinezoane au ajuns azi-noapte, la ISU Vâlcea!

29 Mar 2020
La data de 29 martie 2020, situația epidemiologică din județul Vâlcea se prezintă astfel:

 245 de persoane aflate în carantină instituționalizată, dintre care 28 de persoane intrate în centrele de carantină din județ în ultimele 24 de ore;
 1743 de persoane aflate în izolare voluntară la domiciliul.

De la ultima informare, au ieșit din carantină 11 persoane, iar din izolare la domiciliu 26 de persoane, în prezent, starea de sănătate a acestora fiind bună și nu reprezintă un pericol pentru populație.

Cât privește situația de la stația de Ambulanță Drăgășani, precizăm că în acest moment persoanele în cauză se află în izolare la domiciliu, personalul medico-sanitar este monitorizat zilnic și a fost făcută o recomandare privind dezinfecția spatiilor de către DSP Vâlcea.

De asemenea, dorim să facem cunoscut că numărul de cazuri de infecție cu COVID-19 din județul Vâlcea apărut în spațiul mass-media este eronat. Recomandăm pe această cale consultarea căilor oficiale de comunicare, informațiile referitoare la cazurile de persoane infectate cu noul coronavirus și numărul acestora fiind comunicate doar la nivel central, de Grupul de Comunicare Strategică.

Alte 1.400 de combinezoane au ajuns azi-noapte, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vâlcea, acestea fiind deja distribuite către personalul medical din județ implicat în lupta contra coronavirus.

Astfel, 600 dintre echipamentele de protecție primite de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență au fost direcționate către Spitalul orășenesc Horezu, 100 către Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean și alte 200 către Direcția de Sănătate Publică.

Restul de 500 de combinezoane au rămas în depozitul ISU urmând să fie folosite de personalul inspectoratului și de cel de la Ambulanța Vâlcea.

Acest nou lot de echipamente de protecție vine în completarea lotului de 1.380 de combinezone, ajunse vineri în județ pentru personalu medical și non-medical care asigură asistența medicală de specialitate, primul ajutor și transportul în faza prespitalicească, precum și transferul interclinic.

Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean și Poliția Locală au continuat și în ultimele 24 de ore misiunile impuse de starea de urgență și de ordonanțele militare aflate în vigoare, efectuând controale și verificări atât în patrule mixte, cât și separat. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare sau carantină, precum și a celorlalte măsuri din ordonanțele militare, fiind verificate 1.084 de locații și 2.501 persoane.

În urma acestor verificări au fost aplicate 163 de sancțiuni, cu o valoare de 199.000 de lei, pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanței Militare nr.3 privind circulația cetățenilor în afara locuințelor sau gospodăriilor, precum și șapte sancțiuni de natură economică, cu o valoare de peste 25.000 de lei.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...