Senatorul Bogdan Matei: Băi farfuzoilor de la PNL.....

29 Mar 2020
Senatorul PSD, Bogdan Matei, atacă guvernarea liberală, acuzându-l pe premierul Ludovic Orban că la Vâlcea nu vin nici banii, nici aparatura și nici materialele necesare şi că se lasă totul se seama donaţiilor.
"Nu există nicio transparență despre cum și despre ce se distribuie de la Guvern și de la Ministerul Sănătății spre județele din România.
Și după ce criterii.
Pericolul infectării populației este același pentru toată lumea și acesta ar trebui să fie criteriul principal de distribuire a fondurilor și a materialelor pentru lupta cu pandemia de coronavirus.
La Vâlcea nu vin nici banii, nici aparatura și nici materialele necesare.
Consiliul județean Vâlcea, ca responsabil de instituțiile spitalicești a găsit resurse pentru materiale, pentru corturi de triaj epidemiologic, pentru câteva celule de izolare a cazurilor în așteptarea rezultatului la testare și pentru un aparat de testare.
Câteva firme mai mari și organizații ale societății civile fac donații și ajută deja pe cei aflați în nevoie.
Se așteaptă mutarea Guvernului României, “mutare “ care pare din ce în ce mai îndepărtată. Cadrele medicale din Vâlcea au nevoie urgentă de echipamente de protecție și de testare eficientă. Sunt primii oameni aflați în fața pericolului și singurii care îi pot salva pe cei infectați.
Între timp, Guvernul este mai degrabă antrenat în lupta împotriva celor care vor testarea în masă a bucureștenilor și în elimanarea celor care au organizat această acțiune. Este ceea ce pare a fi o luptă politică, nu o luptă cu pericolul sanitar prin care trecem.
La Vâlcea se așteaptă sprijinul datorat de Guvern spitalelor locale și județene, antrenate deja în bătălia medicală. Coronavirusul nu cunoaște frământările politice nici ale liberalilor locali nici ale celor naționali, aflați la guvernare. El doar ucide pe cei lipsiți de apărare".
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...