ADELINA MUSCALU: Profesia de asistent social implică multă muncă, dăruire și ore peste program

19 Mar 2020
Maria-Cristina-Adelina Muscalu este absolventă a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale, specializarea Asistenţă Socială, promoţia 2008. Îşi desfăşoară activitatea în domeniul protecţiei copilului din anul 1997, fiind între primii angajaţi ai Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Drepturilor Copilului Vâlcea, neavând contractul individual de muncă întrerupt sau suspendat. În prezent este manager de caz în cadrul Serviciului Management de Caz pentru Copil al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, formator cursuri de formare profesională ca asistent maternal profesionist şi membru în Comisia de Orientare Şcolară şi Profesională a copiilor/elevilor/tinerilor cu Cerinţe educative speciale din cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Vâlcea.
1. Ce v-a determinat să alegeţi profesia de asistent social?
Dedicaţia de a-mi ajuta semenii, în special copiii neajutoraţi, aflaţi în situaţie de risc. Am fost impresionată, dintotdeauna, de poveștile triste ale copiilor părăsiți sau aflați în dificultate.
2. Cum aţi evoluat de-a lungul carierei?
Multă muncă şi dăruire, implicare şi documentare continuă.
3. Care sunt cele mai mari provocări ale profesiei de asistent social?
În primul rând să iei decizii cu rapiditate, singur, în situaţii de risc, care să fie adecvate şi în interesul beneficiarilor. Apoi să poţi duce la bun sfârşit ce ţi-ai propus.
4. Ce speraţi să realizați în calitate de asistent social?
Să pot ajuta cât mai mulţi copii care se află în dificultate, identificând şi rezolvând situaţiile problematice, precum şi acordarea suportului necesar în vederea depăşirii lor.
5. Transmiteţi-le un mesaj asistenţilor sociali şi viitorilor asistenţi sociali.
Să dea dovadă de empatie, să ştie să asculte doleanţele oamenilor, să-şi păstreze calmul şi răbdarea iar atunci când iau o decizie să fie în sprijinul şi interesul beneficiarilor.
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...