OFICIAL! VEZI AICI unde sunt spațiile din Vâlcea pentru carantinarea persoanelor care vin din zonele afectate

25 Feb 2020
Prefectura Vâlcea informează că, în contextul situației actuale de circulație a noului coronavirus (COVID-19) și în special a situației din Italia unde se află o comunitate mare de români, s-au identificat mai multe spații la nivelul județului în care să se facă carantinarea persoanelor care vin din zonele afectate, dacă situația epidemiologică o va impune.

Aceste spații sunt următoarele:

• Centrul de Recuperare Neuromotorie din municipiul Drăgășani - 6 locuri de cazare;
• Corpul C al Liceului Tehnologic de Turism din Călimănești - 24 de locuri de cazare;
• Centrul de Agrement Cozia din Călimănești - 60 de locuri de cazare;
• Centrul de Agrement Căciulata din Călimănești -50 de locuri de cazare;
• Centrul de Agrement Brădișor din comuna Mălaia - 25 de locuri de cazare.

Menționăm, de asemenea, că se caută în continuare astfel de spații în județ, zilele acestea urmând să fie verificate de către reprezentanții Prefecturii, DSP și ISU și alte locații ce dispun de condiții bune de cazare (au toate utilitățile – apă rece/caldă, încălzire iluminat) și în care ar putea fi amenajate centre de carantină.

Direcția de Sănătate Publică face precizarea că, până în prezent, în județul Vâlcea, nu au fost înregistrate cazuri care să necesite intrarea în carantină în astfel de centre.


Potrivit dispozițiilor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, vor ajunge în aceste spații, pentru monitorizare medicală timp de 14 zile, persoanele care vin din China continentală sau din localitățile italiene din regiunile Lombardia și Veneto: Vo Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano.

Persoanele care vin din alte localități din aceste două regiuni din Italia vor intra în izolare la domiciliu, timp de 14 zile, imediat după revenirea în țară.

Ca măsuri profilactice, medicii de la DSP Vâlcea recomandă următoarele:

• purtarea măștilor de protecție de unică folosință în mod corect (acoperirea completă a căilor respiratorii superioare);
• spălarea mâinilor cât mai des cu apă și săpun;
• evitarea spațiilor aglomerate.

Persoanele care s-au întors recent din zonele afectate și sunt simptomatice (febră ridicată, tuse și dificultăți de respirație) se vor adresa la numărul de urgență 112, menționând simptomele precum și istoricul de călătorie recent. Persoanele asimptomatice se vor izola la domiciliu timp de 14 zile și vor fi monitorizate de către medicii de familie și personalul DSP Vâlcea.

Noul coronavirus (COVID-19) se transmite preponderent pe cale aeriană, de la persoana infectată la persoana sănătoasă, prin picături de lichid eliminate prin tuse, strănut, vorbit, care apoi intră în contact cu mâinile, ochii, mucoasa orală sau nazală. Este posibil ca o persoană să se infecteze și prin atingerea unor suprafețe sau obiecte contaminate, din informațiile de până acum, virusul putând rezista pe suprafețele exterioare câteva ore sau chiar mai mult, de aceea spălarea și dezinfectarea mâinilor sunt acțiuni decisive pentru a preveni infecția.
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...