Marin Mihaela Rodica - nominalizată la Premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilităţi

23 Feb 2020
Este absolventă a Universităţii de Stat din Piteşti – Facultatea de Teologie Ortodoxă, specialitatea Teologie şi Asistenţă Socială, promoţia 2005, şi a masterului „Evaluare și supervizare în asistenţă socială” în cadrul Universităţii din Bucureşti – Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială (2007).
Din luna august a anului 2005 este angajata Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, neavând contractul individual de muncă întrerupt sau suspendat, desfăşurând activităţi în mai multe servicii destinate protecţiei copilului.
Ca asistent social în cadrul Serviciului de Evaluare Complexă a Copilului cu Dizabilităţi s-a remarcat prin capacitatea de analiză şi sinteză, comportamentul echilibrat, răbdarea, adaptabilitatea şi capacitatea de a-şi asuma responsabilitatea în îndeplinirea sarcinilor de serviciu. Această poziţie i-a oferit oportunitatea de a fi în contact direct cu instituţii publice şi organizaţii non-guvernamentale active în prevenirea şi combaterea discriminării persoanelor cu dizabilităţi şi protecţia copilului.
Îşi adaptează modul de lucru în funcţie de particularităţile fiecărui caz, bazându-şi intervenţia pe identificarea tuturor vulnerabilităţilor şi nevoilor, efectuarea unei evaluări realiste a resurselor disponibile ale familiei, dar şi ale sistemului de întrajutorare, programarea serviciilor de aşa manieră să ajute beneficiarii, încurajarea părinţilor/reprezentantului legal al copilului de a-şi clarifica şi analiza toate problemele, informare realistă a acestora în vederea sprijinirii copilului, încurajarea familiei în orice demers de sprijinire a copilului şi inducerea unei gândiri care să accentueze părţile pozitive.
S-a implicat în organizarea şi implementare activităţilor desfăşurate cu ocazia Zilelor Asistenţei Sociale: simpozion cu tema „Cine este asistentul social?” la Liceul Teoretic „Gheorghe Surdu” Brezoi; interviu acordat jurnaliştilor ziarului Vocea Vâlcii pentru promovarea şi valorizarea profesiei de asistent social.
Consideră că rolul asistentului social în cazurile copiilor cu nevoi speciale este vital, în raport cu celelalte profesii de tip asistenţial – de integrator şi coordonator al eforturilor de restaurare a normalităţii în sistemele sociale.
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...