La Mulți Ani spiritului liberal vâlcean!

12 Feb 2020
La aniversarea celor 30 de ani de la reînființarea Partidului Național Liberal în județul Vâlcea, Filiala Vâlcea are plăcerea de a sărbători acest eveniment festiv așa cum se cuvine alături de membrii ei, dar și de cei care îmbrățișează liberalismul.
Nu a fost ușor să ajungem la acest ceas aniversar, deoarece ne-am etalat întotdeauna identitatea proprie cu scop definit care a fost mereu supus criticilor sau denaturărilor serioase din partea adversarilor noștri, adversari declarați ai liberalismului. Pentru noi, liberalismul nu reprezintă doar o ideologie sau o poziționare în sânul familiilor politice, ci un principal curent de gândire și acțiune al celor care au aderat la el, totul animat de un profund crez patriotic și un ”merit istoric” pentru care trebuie să reflectăm și să fim ceva mai inspirați în abordarea problemelor României de azi. În anul 1990, Partidul Național Liberal a fost un partid care a renăscut ”din nevoile politice” ale românilor. A renăscut din nevoia de a ne defini prin statul de drept, democrație, libertăți intelectuale, economie liberă întemeiată pe proprietate privată. Toate aceste principii, aceste instituții sunt rodul unei lungii construcții.
Întreg acest eveniment reprezintă un omagiu adus diriguitorilor, gânditorilor și oamenilor de acțiune care și-au asumat acele valori și principii de care ne bucurăm astăzi.
De asemenea, pentru ca cele 3 decenii să fie rememorate și transmise mai departe, în cadrul evenimentului va fi lansat volumul intitulat Cronica liberalismului vîlcean, semnat de Domnul Profesor Dr. Sorin Oane. Volumul își propune, într-o manieră succintă, de a prezenta scara macro de naștere a liberalismului în lumea modernă, apoi, axându-se pe evenimentele care au dus la îmbrățișarea liberalismului în România și în special în județul Vâlcea, ajungând până la momentul din prezent. Nevoia de a publica un asemenea volum la ceas aniversar, vine din dorința de prezenta modul cum au fost implicatepersoaneledin cadrul județului nostru, din filiala noastră, în promovarea, menținerea, apărarea liberalismului, dar și a renașterii lui.
Pe vremuri, cei care doreau să-l apere trebuiau mai întâi să înceapă prin a-l face cunoscut în cadrul comunității; astăzi, în schimb, avem sarcina ceva mai dificilă pentru că dispariția lui poate să ducă la o degradare totală a umanității.
La Mulți Ani spiritului liberal vâlcean!
La Mulți Ani Partidului Național Liberal, Filiala Vâlcea!

Departamentul de comunicare al PNL Vâlcea!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...