IRINA ARGEȘANU, acțiune pentru conștientizarea prevenției cancerului, alături de femeile ecologiste din Râmnicu Vâlcea

04 Feb 2020
Anual, pe data de 4 februarie marcăm Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului.
În fiecare an, 9,6 milioane de oameni mor de cancer, acesta fiind a doua cauză de deces la nivel mondial.
PREVENȚIA este cea mai bună metodă de a evita apariția cancerului. În acest sens, Organizația Femeilor Partidului Ecologist din Râmnicu Vâlcea a inițiat o campanie stradală cu scopul de a atrage atenția asupra gravității acestei maladii și a conștientiza cât mai multe persoane cu privire la aspectele care vizează posibilitatea prevenirii ei. Numeroase studii au demonstrat faptul că bolile neoplazice, în mare măsură pot fi prevenite, deoarece 42% din totalul cazurilor de cancer sunt cauzate de unul sau mai mulți factori de risc pe care îi putem evita.
În cadrul acestei acțiuni inițiate și susținute de OF-PER Râmnicu Vâlcea, au fost distribuite în oraș un număr de 2000 de materiale informative. De asemenea, Organizația de Femei din municipiu a fost alături de familia unui adolescent în vârstă de 14 ani diagnosticat cu tumoră malignă lob parietal, care urmează sedințe de chimioterapie pentru neoplasm la secția de oncologie pediatrică a Institutului de Oncologie „Alexandru Trestioreanu” din București.
„ Aceasta a fost prima acțiune din noul proiect pe care l-am început alături de colegele mele. În modul acesta am înțeles să ne implicăm în viața societății cu dăruire și responsabilitate, în toate situațiile care vizează aspecte de importanță majoră. Sunt convinsă că acțiunea noastră și-a atins obiectivul de a atrage atenția cu privire la gravitatea acestei boli care a afectat multe familii ” a declarat Președinta Organizației de Femei a PER Râmnicu Vâlcea, Irina Argeșanu.


Departamentul Comunicare,
Organizația Femeilor – PER Rm. Vâlcea
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...