Președintele Rădulescu pune punctul pe ”I” în cazul CET GOVORA: Guvernul să plătească certificatele de emisii CO2!

29 Ian 2020
Problemele de pe platforma chimică puteau fi rezolvate și de fostul Guvern și de actualul, prin plata de către stat a certificatelor de emisii CO2. Soluția îi aparține președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, care este de părere că totul poate fi rezolvat de la București, de unde se dă ora exactă și în politică și în economie. Restul rămân doar vorbe, nici CJ Vâlcea, nici CET, nici agenții economici nu au resurse pentru aceste certificate de emisii CO2.
”Pe lângă metrii cubi de documente pe care le-am trimis către fostul guvern pesedist, către actualul guvern liberal, am făcut demersuri certe în care explic un singur lucru: niciodată CET nu poate vinde abur sub prețul de producție pentru că este ilegal. Evident că ne interesează soarta USG, am făcut demersuri legale și pentru ei. Porblema este, însă, una singură: trebuie să se hotărască guvernul acesta sau cele care vor veni să plătească acele certificate de emisie CO2. Dacă vor plăti aceste certificate se poate discutra despre reluarea activității la USG. Deocamdată CET-ul are administrator judiciar, CJ Vâlcea nu poate interveni direct, care este într-o relație cu USG, care-i spune că nu poate vinde sub prețul de producție. Mă intereseazî că oamenii stau acasă în șomaj tehnic, dar trebuie să înțeleagă toată lumea că trebuie să lăsăm politica pe acest subiect.
Dacă nu se vor plăti certificatele, vom agita lumea inutil, vom tulbura anumite comportamente, pentru ca până la urmă să ne dăm seama că problema stă în aceste certificate, pe care doar guvernul le poate plăti.
Apelul meu către guvernul României către toți cei implicați este să se încerce plata certificatelor CO2, să se găsească cadrul legal. Înțeleg că în Polonia se poate. Poate reușim și noi. Soluția este la București, de unde se dă ora exactă și în politică și în economie”, arată președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...