Educația pentru viață - o prioritate a învățământului actual!

“Oamenii de bună credință știu că o societate dezvoltată se construiește pe un fundament moral solid și că munca educativă de fiecare zi este șansa unui viitor mai bun”.
În acest sens, la Școala Gimnaziala Anton Pann Rm Valcea, pe parcursul fiecarui an scolar, se implementeaza numeroase proiecte educaționale care vizeaza dezvoltarea competențelor cerute de societate aactuala, dupa cum a prezentat d-nul profesor Adrian BURLAN, managerul instituției de invațamant, cu ocazia evenimentului festiv de diseminare a rezultatelor obținute in cadrul proiectului “PATRULA ECO” .
Proiectul a fost implementat in parteneriat cu CEZ Romania, in perioada mai-octombrie 2019,în cadrul programului “Generatorii de bine” și avizat dezvoltarea unei atitudini de responsabilitate fața de tot ceea ce ne inconjoara.
Elevii au fost antrenaţi în acţiuni de informare asupra problemelor cu care se confrunta mediul natural, de diseminare in randul membrilor comunitatii scolare si locale, inactivitați practice de identificare a zonelor poluate din cartier, de colectare selectiva a deșeurilor, de inființare a spațiilor verzi și nu in ultimul rand de creație prin culoare și cuvant.
Prin activitațile implementate s-a urmarit conturarea deprinderilor şi a atitudinilor de a preţui şi respecta mediul natural, formarea unui comportament ecoprotectiv, care cu siguranţă va folosi în definitivarea personalităţii şi conştiinţei viitorilor cetăţeni.
Intrarea în acest proiect a oferit şcolii şi elevilor ei avantaje şi beneficii de ordin intelectual, educativ, moral, afectiv şi practic, beneficii care se vor reflecta ulterior asupra atitudinii comunităţii locale.
Prin tot ceea ce au realizat cu pasiune, copiii au fost cu adevarat extraordinari!
”Dacă dorim să continuăm a trăi pe această planetă, este nevoie de o schimbare de atitudine” (Albert Einstein).
O mare placere in viata este sa faci lucrurile pe care ceilalti sustin ca nu le pot face!
Walter Bagehot
A consemnat,
Prof. Alina BAIESU - Coordonatorul proiectului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...