Horezu a pierdut cele 28 de milioane de euro pentru introducerea gazelor! Deputatul Dumitru Lovin intervine la Guvern

16 Ian 2020
Deputatul Dumitru Lovin, liderul judeţean ALDE, începe noul an cu mai multe interpelări parlamentare pe subiecte sensibile pentru vâlceni: sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, în anul 2020, valorile mici prevăzute pentru finanţarea cheltuielilor cu drumurile judeţene şi comunale, situaţia proiectului de regularizare a pârâului Bistriţa, pe sectorul Costeşti – Băbeni, deblocarea fondurilor necesare pentru amenajarea unei platforme de aterizare pe timp de noapte a elicopterelor SMURD, dotarea SJA Vâlcea cu o ambulanţă pentru terapie intensivă, construcţia centurii ocolitoare a Râmnicului, reluarea lucrărilor la Calea Ferată Vâlcea – Vâlcele şi sprijinirea zonei Horezu în ceea ce priveşte introducerea gazelor.
Referindu-se la acest ultim subiect, deputatul Lovin îi atrage atenţia premierului că visul zecilor de mii de vâlceni care locuiesc în Horezu, Frânceşti, Tomşani, Pietrari, Măldăreşti, Slătioara şi Vaideeni – de a beneficia de gaze naturale – s-a spulberat în urmă cu câteva săptămâni.
„Proiectul depus la CNSP de primarii acestor localităţi, estimat la 179.861.934 lei, a fost declarat eligibil, dar ulterior noul Guvern a ajuns la concluzia că doar investiţiile pentru care s-a virat şi avansul de 15 % pot şi vor fi continuate cu finanţare din FDI. Horezu a pierdut cele 28 de milioane de euro de care avea nevoie pentru introducerea reţelei de gaze, iar celelalte 6 localităţi pierd în jur de 10 milioane de euro”, semnalează parlamentarul. În opinia sa, este o situaţie inacceptabilă, în condiţiile în care „Horezu este o staţiune de referinţă în regiune, este o localitate cu un potenţial de dezvoltare incredibil, devenind atractivă inclusiv pentru investitorii din afară, care, după cum probabil aţi aflat, au construit pensiuni la Vârful lui Roman, dar au investit şi în agroturism şi în industria locală”.
Deputatul Dumitru Lovin îi cere primului ministru ca, în condiţiile în care, aşa cum se aude, va fi lansat PNDL 3, acest proiect să fie prioritar prin noul program.
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...