DANIELA OTEȘANU: Intenția guvernului PNL de a interzice cumularea pensiei cu salariul de la stat, demască impostura și ipocrizia celor care acuzau PSD de intenții comuniste

16 Ian 2020
În contextul discuțiilor despre intenția guvernului Orban de a interzice cumularea pensiei cu salariul de la stat, deputatul PSd, Daniela Oteșanu i-a adresat o întrebare ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Violeta Alexandru, fiind interesată să afle cum va rezolva ministrul PNL problema lipsei personalului de specialitate în domenii strategice cum sunt sistemul sanitar, învăţământul, apărarea şi ordinea publică dacă veţi interzice şi în aceste zone cumulul pensiei cu salariu.
”Având în vedere că ați propus modificarea legislației în vigoare pentru a interzice cumularea pensiei cu salariul vă rog să-mi comunicați dacă ați luat în vedere și existența unor excepții cu privire la zonele în care nu există personal de specialitate necesar cum sunt medici, profesori, polițiști etc. Principiul este unul corect ca o persoană să primească și pensie și salariu de la bugetul de stat.
În opinia mea, intenția guvernului PNL de a interzice cumularea pensiei cu un salariu de la stat, demască impostura și ipocrizia celor care acuzau PSD de intenții comuniste atunci când se vehicula doar ideea unei asemenea măsuri.
Consider că este o decizie neconstituțională pentru că îngrădește dreptul la muncă, așa cum a decis deja Curtea Constituțională. PSD a renunțat la o asemenea măsură pentru că Ministerul Justiției atenționase asupra neconstituționalității acesteia, dar și pentru că nu ar fi rezolvat problemele bugetare.
Este o măsură cu un impact bugetar nesemnificativ, care doar arată ura pe care o aveți față de bugetari și dorința guvernului pe care îl reprezentați, de a se răzbuna pe această categorie socială, care, conform analizelor PNL, ar fi votat cu PSD”, se arată în întrebarea adresată de deputatul PSD Daniela Oteșanu ministrului Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...