Ambulanță ultra-performantă care zace în garajul ISU Vâlcea! Autoritățile caută soluții ediție tiparită

16 Ian 2020
O ambulanță nou nouță, cu terapie intensivă mobilă, zace de luni de zile în garajul de la ISU VÂlcea, fiind nefuncțională din pricina lipsei de... personal. Încă din luna aprilie 2019, această autosanitară ultraperformantă este trasă pe tușă, în loc să circule pe drumurile din Vâlcea și să ajute la salvarea de vieți omenești. De când această situație a ajuns în atenția opiniei publice, după tragicul accident de la Băile Govora, în urma căruia o fetiță a intrat în comă, autoritățile caută soluții. Deocamdată, pare că acest cartof fierbinte este pasat între ISU Vâlcea, Spitalul Județean, Ambulanța, Consiliul Județean Vâlcea și, cu voia dvs., Instituția prefectului.
”Având în vedere prevederile art.22 alin (4) din O.M.S. nr 870/2004, privind timpul de muncă, organizarea și efectuarea gărzilor în unitățile publice din sectorul sanitar și în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții conducerii SJU Vâlcea, Consiliul Județean Vâlcea a înregistrat astăzi, 15 ianuarie 2019, solicitarea inființării unei linii de gardă pentru operaționalizarea ambulanței C1.
Deși s-au organizat, până în prezent, de patru ori concursuri pentru ocuparea posturilor de medici în specialitatea medicină de urgență, aceste posturi nu s-au ocupat. Prin urmare, ambulanța de tip C1- terapie intensivă mobilă nu a putut funcționa.
Această problemă se va rezolva, însă numai după parcurgerea etapelor impuse de normele în vigoare, încadrarea de personal și alocarea bugetului de funcționare din partea Ministerului Sănătății. Imediat ce aceste condiții vor fi îndeplinite, Consiliul Județean Vâlcea va aproba, prin hotărâre, înființarea acestei linii de gardă”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Vâlcea.


Ambulanța cu terapie intensivă mobilă va funcționa de la sfârșitul lunii februarie

Miercuri, 15 ianuarie 2020, ora 12.00, la sediul Instituției Prefectului județului Vâlcea a avut loc o ședință de lucru a prefectului județului, Tiberiu Costea, cu reprezentanți ai Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea și ai Consiliului Județean Vâlcea în vederea operaționalizării ambulanței de tip C1 (cu terapie intensivă mobilă), aflată în dotarea SMURD Vâlcea.

În urma acestei întâlniri, la care au fost prezenți managerul Spitalului Județean Vâlcea, dr. Dan Ponoran, și șeful Unității de Primiri Urgențe din cadrul acestei instituții spitalicești județene, dr. Florin Nicolae, s-a stabilit ca fiecare dintre instituțiile implicate să facă toate demersurile necesare pentru ca această autosanitară performantă să poată fi pusă în funcțiune începând cu data de 28 februarie 2020.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...