Este opțiunea de acoperire a pariului mai bună decât cashout?

15 Ian 2020
Acoperirea pariului este o alternativă, cu un beneficiu mai mare decât cel oferit de cashout sau „închiderea pariului”. În acest articol vă explicăm cum se face.
A face cashout, pentru cei cărora nu le este clar conceptul, este ca și cum ai face un acord cu casa de pariuri. Pariorul primește un câștig, fără ca acesta să fie echivalent cu 100% din ceea ce ar obține dacă decide să continue jocul. Este ca la emisiunea „Vrei să fii milionar?”, în care unui participant care a câștigat deja o sumă importantă de bani i se oferă opțiunea de a se retrage sau de a juca pentru mai mult.
În acest fel, pariurile sunt închise în mod tradițional. Un sistem care funcționează în 2 moduri: atunci când sunteți aproape de a câștiga pariul sau când simțiți că îl veți pierde și decideți să renunțați la o parte, recuperând o parte din investiție.
Acum fiți atenți la acest scenariu:
Ați făcut un pariu de 50.000 lei de peste 2,5 goluri într-un meci, cu cota 2 la pariuri. Se pare că în doar 20 de minute de joc, scorul este deja 2-0.
În acel moment, cashout-ul casei de pariuri vă oferă o sumă de bani care poate fi câștigată dacă decideți să vă retrageți, care este de 76.340 lei.
Sună destul de interesant și există pariori care acceptă. Alții, în schimb, nu închid pariurile. Fac parte dintre cei care își asumă riscul și dacă un parior decide să continue cu cashout-ul pe termen lung, beneficiile vor fi mai mici.
Fiți atenți pentru că există un alt mod. Vă spune să „acoperiți pariul”. Adică faceți un pariu pe opțiunea opusă, adică pe cea că sunteți aproape de a câștiga. În cazul acestui exemplu, ar trebui să pariați pe sub 2,5 goluri. Această opțiune se joacă, cu o sumă care rezultă dintr-o operație matematică.
Punctul crucial al problemei atunci când acoperiți pariul este de a reduce riscul pe parcurs (fără a înceta acest lucru) și de a găsi o modalitate de a asigura un câștig.
Când văd că pariul pe care l-au făcut este favorabil, majoritatea pariorilor tind să închidă pariul. Cu toate acestea, rețineți că ceea ce se face aici este o distribuire a beneficiilor: Dați 100% din ceea ce puteți câștiga, cu garanția de a renunța la pariu cu un anumit beneficiu, indiferent de ce se întâmplă.
Opțiunea pe care o explicăm aici este să acoperiți; adică, dacă câștigați, să puteți primi ceva mai mult decât ceea ce se primește dacă faceți cashout. În cazul pierderii pariului nu vor primi nimic. Rămân la fel.
Dacă revenim la cazul anterior cu un joc pe care am pariat pe peste 2,5 goluri și care are deja 2 goluri în primele minute, cote live pot apărea după cum urmează:
Mai mult de 2,5
Cota: 1.142
Mai puțin de 2,5
Cota: 5.750
Cashout-ul pe care îl oferă este de 76.340 lei (beneficiu de 26.340 lei).
Pentru a acoperi pariul, trebuie să faceți următoarele:
Deoarece ați făcut un pariu pe peste, acum ar trebui să treceți la sub 2.5. Ar trebui să se facă întotdeauna pe evenimentul opus. Acum trebuie să știți câți bani pariați. Acest pas este esențial:
Valoarea opusă a pariului: Suma inițială a pariului / (cote opuse - 1)
Pentru a fi mai ușor, să aplicăm exemplul:
50.000 lei / (5,75 - 1)
Rezultatul acestei operațiuni este de 10.526 de lei, care este valoarea sumei pe care ar trebui să se facă pariul opus. De exemplu, să pariați sub 2,5 goluri.
Ce s-ar întâmpla dacă ați câștiga pariul inițial (care s-a încheiat):
Acest pariu a fost de 50.000 lei la o cotă de 2.00; în consecință, s-au obținut 100.000 lei. Profitul net este de 50.000 lei. Din această sumă se scad 10.526 de lei din pariul opus. În concluzie, ați câștigat 39.474 lei. O sumă mai mare decât în caz de cashout.
Să vedem ce s-ar întâmpla dacă ați câștiga pariul opus:
Câștigul este de 60.524 lei, care minus 10.526 de lei din pariul pe sub vă oferă 49.998 de lei drept câștig. Practic rămâneți pe zero, pentru că pariul pe peste a fost recuperat.
Care este scopul acoperirii pariului?
Practic în acest fel, ceea ce faceți este să vă protejați investițiile de orice eventualitate. În funcție de ce s-a întâmplat, puteți obține un anumit beneficiu sau puteți rămâne pe zero. Când vă acoperiți pariul, câștigați ceva mai mult decât dacă faceți cashout. Succes!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...