RÂMNICU VÂLCEA: Patru construcţii şcolare noi vor fi finalizate în Râmnic în cursul anului 2020

13 Ian 2020
La acest moment, în municipiul Râmnicu Vâlcea sunt în derulare lucrările de construcţii la patru clădiri şcolare pornite de la cota ”0” şi având diferite destinaţii, toate finanţate majoritar pe programe de dezvoltare naţionale şi cu contribuţia bugetului local.
În zona Nord, la Şcoala şi grădiniţa Waldorf se va ridica un corp multifuncţional cu regim de înălţime parter - etaj I - etaj II (parţial), destinat activităţilor culturale, educative, sportive şi de festivităţi pentru preşcolarii şi elevii de aici. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în data de 2 decembrie, durata de execuţie este de 12 luni, iar investiţia este finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.
O altă investiţie în derulare din cadrul PNDL este Grădiniţa nr. 16 din cartierul Nord, un imobil cu parter şi un etaj mansardat, cu o curte cu loc de joacă şi loc de odihnă pentru părinţi sau bunici, care urmează să preia preşcolarii din zonă; investiţia este estimată să se finalizeze în a doua jumătate a anului.
Al treilea obiectiv local finanţat prin PNDL este grădiniţa cu program prelungit şi creşă de lângă locuinţele sociale din Ostroveni, unde vor fi primiţi 80 de copii proveniţi din familiile care locuiesc în Sudul municipiului; imobilul cu o structură parter - etaj şi o suprafaţă desfăşurată de peste 1.400 mp urmează să fie gata în luna aprilie 2020.
La aceste obiective se adaugă sala de sport de la Liceul Sanitar ”Antim Ivireanul” de care vor beneficia cei peste 1.000 de elevi ai acestei unităţi şcolare; construcţia - o clădire cu un etaj şi cu o capacitate de 102 locuri în tribune - este ridicată de Compania Naţională de Investiţii, iar racordul la utilităţi şi lucrările de sistematizare verticală sunt suportate de la bugetul local. Conform informaţiilor transmise de CNI, lucrările s-ar putea încheia în luna martie a acestui an.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...