BOGDAN MATEI: PNL...pune stop...investim în copii, investim în viitor!

19 Dec 2019
Ludovic Orban a anunțat alte tăieri ale guvernului pe care-l conduce. E vorba despre proiectele de dezvoltare a comunităților locale ce ar urma să fie finanțate prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI), pe care dorește să-l închidă!
Proiectele finanţate prin FDI vizează în principal infrastructura de transport rutier, crearea şi extinderea reţelelor de apă, canalizare şi gaze naturale, construcţia / modernizarea de şcoli şi grădiniţe.
Premierul desemnat ignoră faptul că sute de proiecte au fost deja selectate pentru finanțare prin FDI, iar mulți primari au informat cetățenii despre noile proiecte și așteaptă începerea lucrărilor.
Un alt program care a intrat pe “lista neagră” a PNL-ului este programul „Growth – investim în copii, investim în viitor”, care se transferă la Ministerul Lucrărilor Publice şi va fi administrat de Compania Naţională de Investiţii, iar contractele semnate vor fi derulate până la finalizare şi nu vor mai fi acceptate noi contracte în cadrul acestei scheme de finanţare, urmând ca această schemă să se desfiinţeze la finalizarea contractelor deja semnate.
Programul avea ca scop încurajarea înființării de grădinițe cu profil sportiv în scopul stimulării dezvoltării armonioase a copiilor având în vedere lipsa unor asemenea grădinițe în România și asigurării accesului la aceste grădinițe prin stabilirea unor tarife suportabile.
Acești indivizi de la PNL ne demonstrează încă o dată că au un singur mod de guvernare: prin tăieri!
De ce nu se dorește continuarea acestor măsuri? Doar pentru că au fost adoptate de guvernarea PSD?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...