PREMIERĂ! Cabinet mobil stomatologic adus în Vâlcea de Asociația Prietenii Spitalului Vâlcean

16 Dec 2019
Asociația Prietenii Spitalului Vâlcean își propune să ajungă la copii din patru localități Vâlcene ce vor beneficia de servicii stomatologice oferite printr-un cabinet mobil.Pentru realizarea acestor servicii in fiecare comumitate, medici voluntari din județul Vâlcea vor asigura tratamente stomatologice și vor oferi sfaturi în ceea ce privește sănătatea orală, atât copiilor, cât și părinților.
Durată: Noiembrie 2019 – Februarie 2020
Aria de desfășurare: rural
Localități din judetul Vâlcea: Stănești, Măciuca, Mădulari, Oteșani
Buget proiect: 178,800.00 lei; proiect finanțat în cadrul Apelului 2/2019

CE NE PROPUNEM SĂ REALIZĂM
Proiectul ZÂMBET FRUMOS ȘI SĂNĂTOS își propune să înființeze un cabinet stomatologic mobil care va funcționa într-o autoutilitară rulată în cele patru comune deoarece nu există servicii medicale stomatologice, cele mai apropiate cabinete fiind la distanțe mari și neavând contracte cu Casa de Sănătate pentru a oferi servicii stomatologice gratuite. Caravana va fi dotată cu aparatură medicală specială caravanelor mobile iar pe durata proiectului se vor putea efectua tratamente stomatologice, fluorizări, sigilări de dinți temporari și permanenți, igienizarea prin detartraje și periaje profesionale, îndrumări, tehnici și mijloace pentru menținerea igienei bucale, oferirea de materiale de igienă orală.
Caravana a inceput deplasarea în comunitati începand cu luna Noiembrie în comuna Mădulari, Jud. Vâlce unde aproximativ 80 de copii vor beneficia de tratamente stomatologice. Fiecare comunitate trecută în proiect va găzdui caravana timp de aproximativ 3 săptămâni în care copiii vor merge la consult stomatologic pentru tratament și pentru deprinderea tehnicii de periaj corect. Accesul în comunitate se va face în urma parteneriatelor cu autoritățile locale, acestea au răspuns pozitiv de fiecare dată când a fost solicitat sprijinul de a desfășura diverse activități de prevenție în comunitățile respective. Rezultatul proiectului constă în faptul că aproximativ 500 de copii din cele patru comunități vor avea o sănătate orală mai bună și vor învăța mai bine tehnica periajului.
Detalii despre proiect:
Proiect derulat de Asociatia Prietenii Spitalului Valcean și finanțat prin programul ”In stare de bine” susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.
#instaredebine #implicareafacediferenta #kaufland #fdsc
www.prieteniispitaluluivalcea.ro
https://www.facebook.com/zambetsanatosfrumos/
Persoană de contact: Adelina Florescu, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 0760277781.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...