TRAFICUL DE COȘMAR devine istorie: VEZI CUM arată cea mai mare lucrare de infrastructură urbană din Râmnicu Vâlcea

Cea mai de mare lucrare în infrastructura urbană din Râmnicu Vâlcea, de la Revoluţie încoace, a fost inaugurată vineri după-amiaza, după 15 ani de la iniţierea proiectului şi peste un deceniu de la demararea lucrărilor. O investiţie care a depăşit 20 de milioane de euro, fonduri europene şi sume alocate din bugetul local.
Municipiul Râmnicu Vâlcea este printre puţinele oraşe din ţară care sunt tăiate în două de calea ferată, de la nord la sud. Dintotdeauna aceasta a constituit un mare handicap pentru traficul între centrul oraşului şi cartierele din zona de est. Din acest motiv, legătura auto între jumătăţile de oraş, dar şi cu şoseaua de centură, se făcea până acum cu dificultate, după stat la barierele CFR zeci de minute.
Tot acest timp pierdut, ambulanţele, maşinile de pompieri şi orice autovehicul de intervenţie reprezentau o serie de probleme, în ciuda celor trei pasaje existente pe sub calea ferată care n-au rezolvat decât traficul auto pentru maşini mici. Încă de pe vremea comunistă se discuta despre realizarea unui pasaj suprateran peste calea ferată. Discuţiile au fost repuse pe tapet în anul 2000, iar proiectul a fost iniţiat în primul mandat al actualului primar: 2004 – 2008.
Investiție de 20 de milioane de euro
La inaugurare, primarul Mircia Gutău a recunoscut că sentimentul care îl încearcă la acest moment deosebit este unul de mândrie şi de bucurie că a finalizat o investiţie de o importanţă extraordinară pentru întregul municipiu, parte dintr-unul din cele mai importante proiecte cu finanţare europeană accesate de administraţia locală. Totodată, edilul-şef a precizat că această investiţie este integrată într-un efort investiţional de aproape 20 milioane de euro, care a început în 2008, cu inaugurarea primul segment al bulevardului Dem Rădulescu.
Proiectul ”Construirea unei artere de legătură între bulevardul Nicolae Bălcescu şi bulevardul Tineretului spre nord de la intersecţia acestuia cu strada Gib Mihăescu, inclusiv rampele aferente pasajului suprateran de pe bulevardul Tudor Vladimirescu şi achiziţionarea de autobuze cu combustibili alternativi” a fost depus de Municipiul Râmnicu Vâlcea în data de 9.10.2018. Principalele activităţi din cadrul acestui proiect sunt reprezentate de execuţia lucrărilor la obiectivele de investiţii ”Prelungirea bulevardului Tineretului spre nord între strada Gib Mihăescu şi strada Libertăţii ”, ”Artera de legătură între bulevardul Nicolae Bălcescu şi bdul. Tineretului, inclusiv rampele aferente pasajului suprateran” şi achiziţia a 7 autobuze cu combustibil alternativ. Până în prezent, au fost finalizate lucrările la primele două obiective, iar achiziţia de autobuze este în procedură de licitaţie.
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...