DECEMBRIE DE POVESTE, evenimente culturale organizate de Consiliul Județean Vâlcea

02 Dec 2019
Consiliul Județean Vâlcea și instituțiile de cultură aflate în coordonare au pregătit, pentru luna decembrie, o serie de evenimente menite să le aducă bucurie vâlcenilor, dar și momente speciale, cu impact național.
„Povestea lunii decembrie, pusă în scenă de Consiliul Județean Vâlcea, debutează cu un spectacol extraordinar organizat cu prilejul Zilei Naționale a României, în cartierul Ostroveni. Spectacolul intitulat „Cu drag, de la Vâlcea, la mulți ani, România!” se va desfășura duminică, 1 Decembrie, începând cu ora 16.00, în parcarea de lângă Casa Tineretului. Seri de teatru, lansări de carte, concerte de colinde, toate îi așteaptă pe vâlceni și nu numai, în această perioadă a Sărbătorilor de Iarnă.
Festivalul Colindului Vâlcean, devenit deja tradiție, le va oferi, și în acest an, vâlcenilor, un spectacol absolut autentic, în care vor evolua ansambluri folclorice din mai multe localități din județ, care s-au înscris deja la acest festival-concurs. Așadar, pe 13 decembrie, copiii, tinerii, dar și vâlcenii iubitori de colinde sunt așteptați la Sala de spectacole a Consiliului Județean Vâlcea. Nu au fost uitați nici copiii instituționalizați, pentru care am pregătit mai multe surprize.
Mi-aș dori ca aceste evenimente, pe care le-am organizat special pentru ei, să le readucă în suflete bucuria sărbătorilor trăite în copilărie, obiceiurile și tradițiile populare, atât de frumoase în zona noastră, dar să fie și o lecție de tradiție pentru tinerii acestui județ.
Le mulțumesc colegilor mei care s-au implicat în organizarea acestor evenimente, care sper să se bucure de un real succes.”- Constantin Rădulescu, președinte al Consiliului Județean Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...