A MURIT avocatul Paul Angelescu

29 Noi 2019
Direcția Județeană pentru Cultură Vâlcea anunță, cu regret, stingerea din viață a avocatului Paul Petre Angelescu, la vârsta de 97 ani

Avocatul Paul Angelescu a fost un om cu valenţe multiple - jurist şi artist plastic, antrenor sportiv, arbitru naţional polivalent, artist şi scenograf al Ansamblului de Estradă al municipiului, filatelist, publicist şi animator cultural, cetățean de onoare al Râmnicului -, respectat şi respectabil.
Între 1945-2009 a fost avocat în cadrul Baroului de Avocaţi Vâlcea, unde a deţinut şi funcţii de conducere. Cariera prodigioasă în avocatură a fost completată în mod spectaculos cu o contribuţie reală la mişcarea teatrală, cultura vâlceană, pentru care a fost onorat cu numeroase diplome şi alte distincţii.
Succesul premierei operetei ”Crai nou” de Ciprian Porumbescu, pe un libret de Vasile Alecsandri, de la Râmnic, din 14 mai 1961, i s-a datorat şi domniei sale, care a creat decorurile pentru acest spectacol. Din anul 1959, după plecarea în străinătate a regizorului artistic Sandu Iacobson, a fost scenograf şi regizor tehnic la diferite spectacole de operetă şi teatru.
În perioada 1970-1990 s-a axat cu deosebire pe activitatea de filatelie şi maximafilie (preşedinte al acestei din urmă secţii), obţinând numeroase diplome şi alte distincţii, ca şi în activitatea profesională şi cea artistică.
Avocatul Angelescu a fost un împătimit de orașul său natal (s-a născut la 8 iulie 1922, la Râmnicu Vâlcea), de istoria și clădirile cu parfum de epocă despre care a scris; se trăgea din cunoscutul neam boieresc al Capellenilor, înrudiţi, la rândul lor, cu Brătienii.
Energia şi elanul domniei sale pentru studiu şi cercetare sunt pilduitoare pentru generaţia mai tânără care se află într-o perioadă de criză a modelelor, cu adevărat valoroase. Am fost deosebit de onorat să-l cunosc pe acest om minunat și, împreună cu oamenii de cultură vâlceni, cu un sentiment de bucurie şi respect pentru vârsta venerabilă şi cariera de excelenţă, să-l sărbătorim la împlinirea a nouă decenii de viață, în iulie 2012.
Acum, la «Marea Trecere» a bunului avocat, înălțăm o rugăciune la bunul Dumnezeu să-i primească sufletul în lumea celor drepţi.

Dumnezeu să-l odihnească, întru eternitate !

Dr. Florin Epure,
director executiv la Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vâlcea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...