Femeile liberale au marcat Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor

26 Noi 2019
25 noiembrie a fost declarată de ONU Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.
Cele 16 zile, de la 25 noiembrie şi până în 10 decembrie, Ziua Drepturilor Omului, sunt considerate zile de activism împotriva violenţei bazată pe discriminarea de gen și au scopul de a atrage atenţia opiniei publice asupra încălcării drepturilor femeilor și a fetelor.
Organizația Femeilor Liberale Vâlcea a dat startul acestei perioade de activism împotriva violenței femeilor printr-o serie de acțiuni care au avut loc astăzi, 25 noiembrie și care au constat în campanii de informare și conștientizare a opiniei publice cu privire la modul de acțiune în caz de violență domestică. Această campanie de informare s-a derulat de organizațiile locale de femei din patru orașe din județ: Râmnicu Vâlcea, Drăgășani, Călimănești și Horezu.
Violența domestică este un flagel care pare a fi departe de a se rezolva. Comportamentul abuziv asupra femeilor: hărțuirea, violența domestică, agresiunea verbală, intimidarea, sunt încă practici frecvente, care, de cele mai multe ori sunt tratate cu indiferență și cinism de către funcționari nepregătiți, descurajând în acest fel femeile să apeleze la instituțiile statului abilitate să le apere drepturile.
Campania de informare a fost primită cu deschidere și interes din partea opiniei publice. Organizația Femeilor Liberale Vâlcea își arată întregul atașament față de victimele violenței domestice și consideră că aceasta reprezintă o lipsă de respect, precum și incapacitatea de a recunoaşte egalitatea de gen.
Respectul în familie și egalitatea de gen înseamnă normalitate!


Mihaela Andreianu, Președinte OFL Vâlcea
Irina Maria Argeșanu, Președinte OFL Râmnicu Vâlcea,
Florentina Bozgă, Președinte OFL Drăgășani
Magdalena Gheorghe, Președinte OFL Călimănești
Mirela Toma, Președinte OFL Horezu
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...