AGRESORII polițiștilor din Vâlcea, aduși cu mandat la Parchet! Rromii i-au bătut și le-au confiscat armele din dotare

Doi dintre agresorii polițiștilor din Vâlcea bătuți în timpul nopții de marți spre miercuri, după ce au urmărit un șofer fugar, au fost prinși în Slatina. Sindicatul Europol anunţă că cei doi poliţişti au fost deposedaţi de arme, ameninţaţi cu pistolul şi sechestraţi.
Miercuri, mai multe persoane au fost audiate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani, după agresiunea din timpul nopții.
Anchetatorii au aflat că printre agresorii celor doi poliţişti de la Secţia Rurală Prundeni se numără încă doi bărbaţi, astfel că poliţiştii au plecat în căutarea lor.
”În noaptea de 19/20 noiembrie 2019, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, în aceeaşi noapte, în jurul orelor 0100, doi agenţi de poliţie, din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Prundeni, aflaţi în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe raza com. Prundeni, jud. Vâlcea, au fost agresaţi fizic, ameninţaţi, deposedaţi de armele din dotare şi le-a fost restricţionată libertatea de mişcare de către două persoane, până la intervenţia unui alt echipaj de poliţie, din cadrul Poliţiei mun. Drăgăşani”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.
În cauză s-a dispus de către procurori începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ultraj, lipsire de libertate în mod ilegal şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Persoanele bănuite de comiterea faptelor au fost identificate pe raza mun. Slatina, judeţul Olt, fiind conduse la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani pentru efectuarea actelor de urmărire penală.

Sindicatul Europol iese la atac

Într-o postare pe Facebook, Sindicatul Europol anunţă că cei doi poliţişti au fost deposedaţi de arme, ameninţaţi cu pistolul şi sechestraţi.
„Noi informații revoltătoare apar în cazul colegilor agresați. Se pare că după ce i-au deposedat de arme și i-au sechestrat într-o curte a imobilului, rromii au îndreptat pistoalele înspre polițiști, iar unul dintre ei ar fi apăsat și trăgaciul, doar ca încărcătorul era gol, polițistul folosind toate cartușele pe parcursul urmăririi!“, se arată în postarea Europol.
Sindicaliştii scriu că aşteaptă ca ministrul de Interne să discute despre adevăratele probleme ale poliţiştilor: „Poate își dă două palme în oglindă ministrul Vela și începe să discute despre adevăratele probleme ale sistemului, nu despre rebrenduirea Poliției Române. Nu de alta, dar până să dăm frumos pe sticlă, am vrea să rămânem în viață după fiecare schimb de muncă”, scrie Europol.
Doi polițiști au fost agresați în timpul nopții de marți spre miercuri, după ce au urmărit un șofer fugar, în localitatea Călina, județul Vâlcea, iar pentru a-l opri au tras nouă focuri de armă. În timpul disputei, arma unui dintre agenți a căzut, însă a fost recuperată, potrivit Poliției din județ.
Doi polițiști au fost agresați în timpul nopții de marți spre miercuri, după ce au urmărit un șofer fugar, în localitatea Călina, județul Vâlcea, iar pentru a-l opri au tras nouă focuri de armă. În timpul disputei, arma unui dintre agenți a căzut, însă a fost recuperată, susțineau reprezentanții Poliției Vâlcea.

Țiganii din clanul Bursă au bătut și i-au deposedat de arme pe doi polițiști

Doi polițiști din Vâlcea au ajuns în stare gravă la spital după ce au fost deposedați de armele din dotare și bătuți de rudele a doi suspecți pe care îi urmăreau. Polițiștii aflați în misiune au tras 12 focuri de armă înainte să rămână fără pistoale. Polițiștii au suferit traumatisme cranio-aciale și fracturi de piramidă nazală și de arcadă și au fost duși la spital.
Din primele informații, se pare că cei care au fost urmăriți sunt rromi din clanul Bursă, care se ocupă cu transportul ilegal de porci. Martori ai evenimentului au declarat în exclusivitate pentru Vocea Vâlcii că oamenii legii au plecat în urmărirea mașinii, după refuzul de a opri. Unul dintre polițiști a apucat să tragă toate focurile de armă din pistol, iar celuilalt i s-a blocat pistolul. Rromii apucaseră să-și anunțe rudele, iar cei doi polițiști au fost înconjurați de agresori, bătuți și deposedați de arme.
Cei doi polițiști au ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Unul dintre ei a fost transportat la Drăgășani, iar celălalt la UPU Vâlcea. M.R., de 29 de ani a fost investigat de medicii de la urgențe, el prezentându-se cu fractură de piramidă nazală. Deocamdată, acesta este stabil, neprezentând și alte agresiuni.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...