CRISTIAN BUICAN despre criza de pe platforma chimică Vâlcea: Viitorul arată bine!

19 Noi 2019
Luni, 18 noiembrie 2019, în urma solicitării deputatului Cristian Buican, la sediul Ministerului Economiei a avut loc o primă întâlnire de lucru privind găsirea celor mai bune soluții pentru rezolvarea problemelor grave de pe platforma chimică din județul Vâlcea. La această întâlnire au participat: Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, domnul Virgil Daniel Popescu, președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, senatorul liberal Romulus Bulacu, liderii sindicatului ”Sodistul” și patronatul de la Ciech Soda, domnii Dawid Jakubowicz, Președintele Consiliului de Administrație, Miroslaw Skowron, Membrul Consiliului de Administrație și Witold Urbanowski, Director General.
Această întâlnire a debutat cu prezentările făcute de către sindicatul și patronatul de la Ciech Soda (Uzinele Sodice Govora) privind situația de pe platforma chimică vâlceană și a continuat cu detalierea posibilelor soluții care există pentru ieșirea din impas. Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, domnul Virgil Daniel Popescu, și-a manifestat deschiderea totală privind susținerea soluțiilor prezentate și a promis că atâta timpcât va fi Ministru, instituția pe care o conduce va acorda tot sprijinul în vederea implementării unor măsuri care să asigure județului Vâlcea șansa unei dezvoltări durabile. În urma discuțiilor, toți cei prezenți au fost de acord că principala ”frână” în rezolvarea problemei de pe platforma chimică o reprezintă ”dezinteresul” patronatului și al administratorului judiciar de la CET Govora. Având în vedere toate aceste aspecte, participanții la această întâlnire de la Ministerul Economiei au căzut de acord ca aceste întâlniri să continue și a fost stabilit un parcurs clar al etapelor necesare implementării soluțiilor prezentate, cu totala implicare din partea Ministerului Economiei.
”Această primă întâlnire a fost una destul de bună. Și cei din sindicat și cei din patronatul Ciech Sodă au putut să vadă dorința de implicare din partea Ministrului liberal al Economiei. Chiar dacă nu vă pot da detalii tehnice din această întâlnire, vă pot spune că viitorul arată bine. Din partea Ministerului Economiei există o deschidere maximă. Din păcate nu același lucru se poate spune de către CET Govora și a celor care administrează și patronează această companie. Impresia mea este că în mod deliberat se dorește falimentarea CET Govora, existând interese uriașe privind preluarea perimetrelor de exploatare a cărbunelui de la Berbești-Alunu de către grupurile de interese politico-economice ce se află în spatele actualilor conducători ai județuluiVâlcea. Clientela politică a PSD arde de nerăbdare să preia activele CET Govora, exact ca niște vulturi ce dau târcoale unui leș” a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...