Deputatul Ovidiu Popa taxează declarațiile privind introducerea plăților în sistemul de învățământ

18 Noi 2019
Ministrul Comunicaţilor, Marius Bostan este de părere că gratuitatea sistemului educaţional nu oferă calitate. În opinia sa, părinţii ar trebui să plătească pentru educaţia copiilor lor, "100 de lei pe lună, nu mult, ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis". În opinia noului ministru liberal de la învățământ, gratuitatea este o reminiscenţă a anilor de comunism.
"Mentalitatea comunistă a fost aşa: să primesc gratis educaţie. Atunci nu cer în partea cealaltă la ghişeu calitate. Să primesc gratis curent, de exemplu. Nu m-ar deranja foarte mult că s-ar opri curentul la ora 12,00. După părerea mea, orice serviciu trebuie plătit într-o formă sau alta. Pentru foarte mulţi părinţi dacă ar simţi că în fiecare lună dau ceva, o sumă, ar conştientiza că nimic nu e gratis. La noi, în mentalul colectiv, a intrat prea adânc gratuitatea. Atunci nimeni nu mai înţelege cum funcţionează statul de fapt. Părerea mea este că e o reminiscenţă a celor 50 de ani de comunism", a mai afirmat ministrul Comunicaţiilor.
Declarația a fost imediat taxată de social - democrați. Deputatul PSD, Ovidiu Popa a criticat în termeni duri declarația. ”Să vii acum să spui că vrei să introduci o taxă, fie ea chiar și de 100 de lei în sistemul de învățământ denotă că habar nu ai cum funcționează acest sistem. Poate că mai sunt multe de făcut în învățământ, dar, cu siguranță, nu obligarea părinților la plată rezolvă problemele. În spiritul liberal, noii miniștri, așezați de o săptămâna la Palatul Victoria, în loc să caute soluții, îi caută pe români de bani la buzunare. Bravo, domnilor, țineți-o tot așa”, susține deputatul Ovidiu Popa.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...