Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Deputatul Ovidiu Popa taxează declarațiile privind introducerea plăților în sistemul de învățământ

18 Noi 2019
Ministrul Comunicaţilor, Marius Bostan este de părere că gratuitatea sistemului educaţional nu oferă calitate. În opinia sa, părinţii ar trebui să plătească pentru educaţia copiilor lor, "100 de lei pe lună, nu mult, ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis". În opinia noului ministru liberal de la învățământ, gratuitatea este o reminiscenţă a anilor de comunism.
"Mentalitatea comunistă a fost aşa: să primesc gratis educaţie. Atunci nu cer în partea cealaltă la ghişeu calitate. Să primesc gratis curent, de exemplu. Nu m-ar deranja foarte mult că s-ar opri curentul la ora 12,00. După părerea mea, orice serviciu trebuie plătit într-o formă sau alta. Pentru foarte mulţi părinţi dacă ar simţi că în fiecare lună dau ceva, o sumă, ar conştientiza că nimic nu e gratis. La noi, în mentalul colectiv, a intrat prea adânc gratuitatea. Atunci nimeni nu mai înţelege cum funcţionează statul de fapt. Părerea mea este că e o reminiscenţă a celor 50 de ani de comunism", a mai afirmat ministrul Comunicaţiilor.
Declarația a fost imediat taxată de social - democrați. Deputatul PSD, Ovidiu Popa a criticat în termeni duri declarația. ”Să vii acum să spui că vrei să introduci o taxă, fie ea chiar și de 100 de lei în sistemul de învățământ denotă că habar nu ai cum funcționează acest sistem. Poate că mai sunt multe de făcut în învățământ, dar, cu siguranță, nu obligarea părinților la plată rezolvă problemele. În spiritul liberal, noii miniștri, așezați de o săptămâna la Palatul Victoria, în loc să caute soluții, îi caută pe români de bani la buzunare. Bravo, domnilor, țineți-o tot așa”, susține deputatul Ovidiu Popa.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus