FOTO Percheziții DIICOT: Minore obligate să se prostitueze la Vâlcea, Sibiu şi Argeş

La data de 14.11.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, 2 pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea și 3 pe raza municipiului Sibiu, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de proxenetism și lovire sau alte violențe asupra unui membru de familie.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în vara anului 2019, a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membrii au acționat în mod coordonat în ceea ce privește recrutarea, determinarea și înlesnirea practicării prostituției pe raza județelor Vâlcea și Argeș a mai multor persoane de sex feminin majore și minore.
Ca mod de operare s-a reținut faptul că membrii grupării infracționale și-au desfășurat activitatea pe două paliere, liderul grupării, împreună cu un alt membru al acesteia, identificau persoanele de sex feminin (minore și majore) cărora să le înlesnească practicarea prostituției, găseau și închiriau locațiile în care acestea erau exploatate, supravegheau victimele, mediau/rezolvau incidentele apărute și colectau veniturile încasate de persoanele vătămate din practicarea prostituției.
Membrii grupului din cel de-al doilea palier aveau ca principal scop recrutarea clienților prin publicarea unor anunțuri pe diferite site-uri de publicitate, precum și crearea și întreținerea unor relații de încredere (simulată) cu persoanele vătămate care practicau prostituția.
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, din luna iulie 2019 și până în prezent, membrii grupării au înlesnit practicarea prostituției a 5 persoane de sex feminin, 3 dintre ele fiind minore (pe raza municipiilor Râmnicu Vâlcea, Sibiu și Pitești).
Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 2 laptopuri, 6 telefoane mobile, 8 SIM-uri, 5 stick-uri, precum și suma de 1.400 de euro și 21.490 de lei.
La data de 14.11.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 3 inculpați, urmând ca în cursul zilei de azi, aceștia să fie prezentați Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Vâlcea și Sibiu, precum și al cadrelor de jandarmi din cadrul I.J.J. Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...