Gunoiul din tot județul va ajunge la groapa de la Fețeni!

Groapa de gunoi de la Feţeni va putea prelua, pentru următorii trei-patru ani, deşeurile din tot judeţul, a declarat primarul Râmnicului, Mircia Gutău, care a precizat că municipalitatea şi-a dat acordul ca firmele care colectează gunoiul din localităţile vâlcene să-l aducă la depozitul oraşului.
“Este un acord de principiu, nu este final. L-am dat în semn de solidaritate, pentru că nu au unde să-l ducă până se va face staţia de la Roeşti. Au spus că în trei ani vor face această staţie şi atunci îşi vor duce gunoiul acolo. Eu sunt sceptic că se va realiza investiţia în trei ani, dar şi în patru ani dacă se va face e bine. Putem să suportăm până atunci tot gunoiul, bineînţeles selectat, la groapa de gunoi de la Feţeni”, a spus edilul Râmnicului.
Potrivit acestuia, la groapa de gunoi ecologică de la Feţeni se pot depozita lunar până la 80.000 de tone de gunoi, însă intenţia autorităţilor din municipiu este să construiască în zonă, în colaborare cu Consiliul Judeţean Vâlcea, şi o staţie de sortare mecanică, pentru a fi siguri că la depozit vor ajunge doar deşeurile care nu pot fi valorificate.
“Am avut deja o întâlnire cu o firmă de proiectare, renumită în ţară, pentru a proiecta o staţie de sortare mecanică, prima verigă care ne lipseşte în judeţ. Adică, gunoiul pe care-l colectăm de la ghenă să-l ducem mai întâi să-l sortăm şi apoi să-l ducem la groapă, că degeaba avem această groapă de gunoi ecologică, dacă nu avem unde să facem selectarea gunoiului. Eu spun că până în mai, iunie anul viitor vom avea această staţie. Va fi complet închisă şi se va putea face acolo separarea deşeurilor care pot fi valorificate de cele care pot ajunge la groapa de gunoi”, a spus Gutău.
În prezent, pentru că nu s-a reuşit demararea proiectului de construire a unui depozit şi a unei staţii de tratare mecano-biologică a deşeurilor la Roeşti, două treimi din localităţile din Vâlcea nu au unde să ducă gunoiul, conducerea Consiliului Judeţean fiind cea care a solicitat Primăriei Râmnicu Vâlcea să le dea voie să-l depoziteze la Feţeni până când va fi deschisă groapa de la Roeşti.
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...