Sprijin financiar de la Primăria Călimănești pentru studentul la Oxford, Laurențiu Ploscaru

Județul Vâlcea și orașul Călimănești au ce se mândri când vine vorba despre elevi meritorii. Un exemplu în acest sens, este Laurențiu Ploscaru, câștigător a numeroase premii și olimpiade naționale și internaționale, care acum este student la prestigioasa universitate Oxford din Marea Britanie. La sfârșitul lunii trecute, la propunerea primarului Florinel Constantinescu, consilierii locali din Călimănești au aprobat acordarea din bugetul local pe anul 2019 al orașului Călimănești a unui sprijin financiar în valoare de 1.000 lei pentru studentul Ploscaru Ioan-Laurențiu, în vederea acoperirii unei părți din cheltuielile pentru continuarea studiilor la Universitatea Oxford din Marea Britanie.
”Prin adresa nr. 16.818 din 05.09.2019, înregistrată la Primăria orașului Călimănești, domnul Ploscaru Ioan-Laurențiu, cu domiciliul în orașul Călimănești, student merituos la Universitatea Oxford din Marea Britanie, cu un palmares impresionant de premii obținute la concursuri de matematică naționale și internaționale, precum și numeroase invitații de a face parte din echipele organizatorice ale competițiilor de gen din țară și străinătate, solicită acordarea unui sprijin financiar în vederea acoperirii unei părți din cheltuielile pentru continuarea studiilor la Hertford College.
Ploscaru Ioan-Laurenţiu este un tânăr de excepţie, cu care orașul Călimănești și chiar județul Vâlcea se mândrește. Astfel de tineri trebuie încurajaţi şi sprijiniţi pentru a fi performanţi în ceea ce şi-au propus, fiindcă şi de munca lor depinde viitorul ţării noastre.
Ținând cont de situația materială a familiei, luând în considerare performanțele de excepție obținute de către domnul Ploscaru Ioan-Laurenţiu și faptul că în bugetul local sunt prevăzute sume destinate susținerii unor astfel de acțiuni, vă propun alocarea sumei de 1.000 de lei”, arată primarul Florinel Constantinescu.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...