Asociația Mămici din Vâlcea a împlinit 7 ani! La evenimentul omagial s-au strâns peste 5.000 de lei pentru Luca, un băiețel cu sindrom DOWN

26 Oct 2019
Eveniment de suflet joi, 24 octombrie a.c. la Filarmonica Ion Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea. Asociația Mămici din Vâlcea a împlinit 7 ani de activitate, iar mămicile implicate au dorit să celebreze această zi importantă așa cum știu ele cel mai bine, adică făcând fapte caritabile. De data aceasta, manifestarea a fost drept scop strângerea de fonduri pentru Luca, un băiețel grav bolnav, diagnosticat cu sindromul Down.
Spectacol pentru cei mari, dar și cei mici
Asociația Mămici din Vâlcea s-a născut din dorința Denisei Matei de a face bine. De-a lungul timpului, în jurul ei s-a închegat o echipă de mămici tinere, energice și dedicate, care au reușit să se implice în sute de cazuri umanitare din județul Vâlcea. Privind retrospectiv, la 7 ani distanță, Denisa Matei le mărturisea celor prezenți joi în sala Filarmonicii că se simte împlinită și mândră de tot ceea ce ea și colegele ei au realizat.
”Sunt emoționată, recunosc, însă cred că împreună cu colegele mele am reușit să creăm ceva deosebit. O energie pozitivă, pe care încercăm să o împărtășim cu toții. Ne-am implicat în sute de cazuri, unele foarte grave, altele mai puțin. Pe toate le-am tratat cu responsabilitate. E important să știi că atunci când dai de greu te poți baza pe cineva și nu numai pentru o vorbă bună. Am reușit să mișcăm lucrurile și să strângem în jurul nostru oameni pozitivi, care vor să facă bine”, a spus Denisa Matei.
Evenimentul de la Filarmonică a fost gândit ca un moment de relaxare și destindere, dar și pentru a contribui la o cauză nobilă. Sala Filarmonicii a fost arhiplină, iar invitat de seamă a fost inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, Andra Bică. ”Mulțumesc pentru invitație. Și eu sunt mamă și rezonez cu ceea ce dvs. ați realizat în acești 7 ani. Sunteţi niște mămici de care oricine ar fi mândru. Sunt mândră că pot fi alături de voi”, a spus Andra Bică.
Zece grădinițe din Vâlcea au oferit momente emoționante celor prezenți pregătite cu drag de cadre didactice și de micuți. Este vorba despre grădinițele Principesa Maria, Waldorf, Toți Sfinții, grădinița nr. 5, grădinița Busy Bee, grădinița Nicolae Bălcescu, grădinița Ostroveni1, grădinița Dumbrava minunată, grădinița Ostroveni 2, grădinița Nord 2.
De asemenea, au fost și câteva momente speciale pregătite de elevii şcolii Waldorf, care au cântat la flaut, dansatorii de la Ru Apollo, dar și de mica artistă Alexandra Popescu.
Pentru Luca s-au strâns 5.212 lei
În cadrul evenimentului caritabil s-a reușit strângerea sumei de 5.212 lei pentru Luca, băiețelul diagnosticat încă de la naștere cu sindromul DOWN.
”Pe Luca l-am cunoscut de când s-a născut, încă de atunci, medicul neonatolog care a preluat copilul imediat după naștere a spus că îl suspectează de Sindrom Down și i s-a recomandat familiei să facă investigații suplimentare! La doar 1 lună, părinții au primit cruntul diagnostic confirmat în urma analizelor- Sindrom down.
Luca are handicap 11, un handicap grav și pe lângă tratamentul lunar pe care acesta îl ia, are nevoie și de terapii. Aceste terapii sunt costisitoare și trebuie făcute o perioadă îndelungată. În acest moment, deși are aproape 2 anișori își ține greu echilibru de a sta în șezut, nu a făcut primii pași, are tonusul muscular scăzut și articulațiile slăbite!
Ne dorim să-l ajutăm pe Luca să facă primii pași, are nevoie de terapii pentru recuperarea fizică și intelectuală!
Terapiile făcute din timp sunt absolut necesară în toate cazurile de întârziere de dezvoltare!”, ne-a declarat Cristina Andronache, mămica din echipa Asociaţiei AMV, cea care a ţinut permanent legătura cu cazul băieţelului Luca.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...